TALLER ENSEMS DE CREACIÓ SONORA II EDICIÓ 2019

0
1069

DEL 02 FINS AL 12 DE MAIG DE 2019 · PALAU DE LES ARTS REINA SOFÍA

CONVOCATÒRIA
L’Institut Valencià de Cultura juntament amb el Festival Ensems presenta la segona edició del Taller de creació sonora Ensems per a compositors i compositores nacionals i internacionals, dins del marc de la celebració de la 41ª edició del Festival Ensems que se celebrarà a la ciutat de València entre els dies 2 i 12 de maig de 2019.
Les peces seleccionades seran presentades per una selecció d’intèrprets de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i pel Quatuor TANA dins de la programació de la 41ª edició del Festival Ensems de València.

DESTINATARIS
El Taller de creació sonora Ensems s’adreça princiralment a estudiants menros de 35 anys que actualment cursen estudis de grau superior o màsters en composició, o professionals que acrediten haver conclòs la seua formació acadèmica superior durant els darrers dos anys.

INSCRIPCIÓ
La data límit per realitzar la inscripció és l’1 de març de 2019 (inclòs). Per participar cal emplenar el formulari online que es troba fent clic ací, adjuntant el següent material:
⋅ Breu biografia o CV (pdf).
⋅ Partitura d’una obra acabada (pdf) incloent-hi si pot ser un enregistrament d’àudio mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅ Esbós, idees, o realització final de la partitura o fragments a treballar durant el taller (doc o pdf) mitjançant enllaç de descàrrega.
⋅ DNI, NIE o Passaport escannejat mitjançant enllaç de descàrrega (jpg o pdf).
⋅ Ιndicació de participació com a oient en cas de no selecció com a actiu.

BASES
⋅ Nombre de seleccionats: Es seleccionaran un total de 6 alumnes actius com a màxim (3 per al taller amb la Jove Orquestra de Generalitat Valenciana – 3 per al taller amb Quatuor TANA).
⋅ Plantilla: La instrumentació màxima per a les obres del taller amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana serà la d’orquestra de cambra: flauta (2), oboè, clarinet, fagot, trompa (2), trompeta, trombó, tuba, piano, percussió (3) (vore llista de percussió més avall*), violins (8), viola (4), violoncel (3) i contrabaix (2). S’acceptaran propostes a partir de 12 instrumentistes dins d’aquesta plantilla.
La instrumentació màxima per a les obres del taller amb Quatuor TANA serà la de quartet de corda amb la possibilitat d’incloure-hi electrònica: violí (2), viola, violoncel.
⋅ Comitè de selecció: Les obres seran seleccionades per un comité de lectura constituït, en el cas del taller amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, pel compositor Stefano Gervasoni i el director convidat per la JOGV, Jordi Francés. En el cas del taller amb Quatuor TANA seran els mateixos intèrprets els que faran la selecció d’obres, reservant-se la possibilitat de consultar amb alguna persona experta més.
⋅ La comunicació de la resolució de la convocatòria es durà a terme en el termini màxim de 30 dies comptant des de la data de termini de lliurament de documentació que especifica aquestes bases.
⋅ Els compositors i compositores seleccionats seran convidats a participar en les taules rodones de presentació que es realitzaran abans de cada un dels concerts.
*Llistat de percussió possible: MARIMBA, VIBRÀFON, XILÒFON, GLOCKENSPIEL (LIRA), TIMBALS, BOMBO, TOMS, BONGÓS, CAIXA, CAMPANES TUBULARS, TAMS, PLATS, CRÒTALS I PETITA PERCUSSIÓ.

PLA DE TREBALL
El taller tindrà lloc els dies 2 de maig amb Quatuor TANA al Conservatori Superior de Música de València i els dies 11 i 12 de maig amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana al Palau de les Arts Reina Sofia i Palau de la Música de València.
Consistirà en assajos i lectures públiques de peces o fragments dels participants, i sessions de treball sobre les partitures.
Els responsables del taller seran Jordi Francés (director convidat de la JOGV) i el compositor Stefano Gervasoni, que guiaran els participants en la preparació, assaig i eventual correcció i millora de la música.

PROGRAMACIÓ DEL TALLER:
⋅ 2 de maig de matí: taller amb Quatuor TANA.
⋅ 11 de maig de matí i de vesprada al Palau de les Arts Reina Sofia: taller amb Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de Jordi Francés.
⋅ 12 de maig de matí a la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València: assaig general Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de Jordi Francés previ al concert.
⋅ 12 de maig de matí a la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València: concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana sota la direcció de Jordi Francés de presentació de les obres seleccionades.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER ALS PARTICIPANTS ACTIUS:
⋅ La participació és gratuïta. Les persones seleccionades hi participaran en condició de becades i rebran un certificat acreditatiu del taller, que inclou la lectura, guia i enregistrament de les propostes sonores presentades.
⋅ L’organització es reserva la possibilitat de seleccionar alguna de les obres per estrenar-les en una futura edició d’Ensems, amb el consentiment de l’autor.
⋅ Es podran proposar fragments curts per a explorar al taller, o bé una peça sencera. En qualsevol cas la totalitat d’allò proposat no podrà excedir els 10 minuts.
⋅ En cas de selecció, els participants hauran d’enviar tant les partitures a treballar acabades com les parts individuals fins el dia 30 de març de 2019 (inclòs) en format digital a l’adreça ensems@gva.es

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ PER A PARTICIPANTS OIENTS:
⋅ Podrà participar com a oient qualsevol persona interessada sense límit d’edat ni nacionalitat.
⋅ La participació és gratuïta i inclou la possibilitat d’assistir als assajos i classes obertes, així com de comentar i plantejar qüestions en les sessions col·lectives.
⋅ Caldrà enviar un correu electrònic amb assumpte “Taller Ensems – Oient” sol·licitant la participació com a oient a l’adreça ensems@gva.es fins el dia 30 de març de 2018 (inclòs).

CONTACTE
Davant de qualsevol dubte o suggeriment poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a ensem@gva.es o trucant al 96 120 65 15.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí