L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, trampolí per a centenars de jóvens músics del poble i la comarca, arranca la nova temporada 2022
Hui les diferents entitats implicades presentaven el programa per a la nova temporada 2022 de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Un projecte amb més de 20 anys al què l’Alcalde s’ha referit com “un exemple de col·laboració públic-privada beneficiós per a la ciutat i per als joves músics que hi participen”.
Ontinyent dimecres 4 de maig de 2022 – L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray, gràcies a la col·laboració entre la Caixa que l`hi dona el nom, l`Ajuntament, AD LIBITUM, i el suport del abonats, particulars i empreses, obrirà el proper 21 de maig la nova temporada amb el concert “Sons d’Amèrica”. Una nova temporada que inclourà un total de 4 concerts dirigits per directors de renom nacional e internacional i en els que els seus músics estaran acompanyats per solistes de primer nivell mundial.
Lluis Muñoz, Codirector d´AD LIBITIM començava la seua intervenció agraint a Pepe Pla, president de Caixa Ontinyent, la seua implicació, a Jorge Rodriguez, l`Alcalde, “pel seu suport en el projecte”, a Àlex Borrell, regidor de cultura, per sempre estar implicat en la cultura del nostre poble” i a totes les persones i empreses que a través dels abonaments, fan possible l’Orquestra. Muñoz destacava en la seua participació “la contribució a la cultura que fa un projecte com l’Orquestra”. “Un projecte que porta 22 anys servint com a trampolí a molts músics d’Ontinyent i de la comarca”, i posava d’exemple a músics com Carlos Graullera “el qual acaba d’aprovar la plaça de primer violí de l’orquestra simfònica de Basilea, Suiza¨, a Noelia Balaguer hui “a l’Orquestra filharmònica de Lübeck” o a Guillermo Úbeda que “ha sigut admés fa unes diez en el conservatori superior de París”, entre altres que a hores d’ara, seguixen les seues carreres per a convertir-se en músics professionals de renom, posant-se de manifest amb els 25 components que actualment estudien grau professional o els 4 que ho fan en superior. A més, el Codirector de AD LIBITUM remarcava els seus dos objectius fonamentals. Per un costat “asegurarnos la formació musical dels jóvens a través de beques i d’oferir-los la possibilitat de tocar de la mà de directors i solistes nacionals i internacionals, i per un altre “acostar la música simfònica d’orquestra a la societat”.
El President de Caixa Ontinyent, José Pla, també intervenia a la presentació per a destacar com “un orgull” que l’orquestra porte el nom de l’entitat que presideix, i que “dins la línia de revertir beneficis a obra social, continua amb l’aposta per la formació dels i les joves, que pensem que és la vacuna contra la desigualtat social. En aquest sentit comptem a Ontinyent amb dos grans projectes com són la Universitat i també esta orquestra, als que donem suport i animem a seguir endavant”, manifestava.
El programa d’enguany, inclou 4 concerts: el primer serà “Sons d’Amèrica”, el 21 de maig a les 19:30 hores. En este concert contarem amb solistes de reconegut prestigi com el bateria Javier Eguillor i els clarinets Antonio Palaz i Pedro Vicente Alarma, qui també dirigeix l’actuació a la qual s’interpretaran les obres “Un americà en París” de Gerswin; “Concert per a 2 clarinets i orquestra” de Shaw i “Suite per a bateria i orquestra” de Henry Mancini. Les següents actuacions seran “Sons d’Arpa”el 9 de juliol baix la direcció de Saül Gómez i amb Jaume Gimeno a l’Arpa; “Sons de Beethoven” el 22 d’octubre baix la direcció de Xavier Gagnepain i amb els solistes Jacobo Christensen (violí), David Apellániz (violoncel) i Carlos Apellániz (piano); i finalment “Sons del barroc al Segle XXI”, amb la direcció de Vicente Balaguer, qui també actuarà com a violí solista.