- El programa de l’àrea de Cultura acollirà el 6 d’abril una segona jornada dirigida al debat sobre oportunitats i ferramentes per als joves músics
- L’activitat forma part de la programació de Música en construcció 2022, que enguany s’estén també al Monestir de Llutxent
23/03/2022
La segona edició de ‘Música en construcció’ seguix oferint espais a joves músics emergents perquè puguen compartir el seu repertori i, a la mateixa vegada, tinguen un primer accés a l’escena cultural actual.
Entre altres novetats, la programació d’enguany de ‘Música en Construcció’ farà un salt a la localitat de Llutxent (la Vall d’Albaida), on, des del Monestir de Corpus Christi de la Diputació de València, s’aprofundirà i estendran les arrels de la música per les terres valencianes.
Entre les accions previstes al cicle, l’àrea de Cultura de la Diputació organitza ‘Repensem la carrera musical’, una nova jornada de divulgació dedicada, en esta ocasió, a afavorir el creixement personal i professional dels futurs ambaixadors de la música valenciana. Amb esta jornada la Diputació tracta d’oferir a les joves promeses valencianes oportunitats i ferramentes per al músic del segle XXI.
El Diputat de l’àrea de Cultura, Xavier Rius, subratlla la necessitat d’este encontre de reflexió, en un moment tan crític com l’actual. Al seu entendre, “la música valenciana i la cultura –en general– són elements necessaris que formen part de la nostra taula de salvació respecte d’un món cada vegada més difícil de gestionar. No oblidem que la música és la millor ambaixadora per a transmetre valors tan necessaris com la solidaritat, el respecte, l’empatia i la cultura de la pau”.
L’encontre serà el pròxim dimecres, 6 d’abril, en horari de vesprada, on tindran lloc dos taules redones moderades pel coordinador del programa, Jerahy Garcia. S’abordaran temes com els efectes acadèmics de les titulacions de música, les oportunitats professionals del patrimoni musical valencià, la psicologia de la música, la creativitat i la innovació en les eixides professionals o l’autogestió de la carrera artística.
A més, l’esdeveniment servirà per a donar a conèixer projectes de recuperació i difusió de música valenciana de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.
La jornada compta també amb el suport de l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana. L’ISEACV és l’organisme de la Generalitat Valenciana encarregat de centres com els conservatoris superiors de música i dansa o l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, que participaran activament en les activitats de ‘Música en construcció’.
La jornada estarà oberta al públic en general i serà reconeguda com activitat acadèmica per als conservatoris professionals i superiors.
L’assistència serà gratuïta, prèvia inscripció abans del 4 d’abril, en: