Les societats musicals de la Vall d’Albaida enceten una nova etapa de cooperació

0
24

Representants de 36 de les 39 entitats federades a la comarca han participat a la jornada ‘Parlem a banda’ celebrada a Ontinyent

S’ha demanat un apropament entre entitats i Federació, a més de reconèixer la importància que hui tenen les escoles de música.

Representants de les societats musicals de la comarca de la Vall d’Albaida, integrades en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, han participat aquest dissabte en una jornada de reflexió, diàleg i propostes que s’ha celebrat a la Sala Gomis d’Ontinyent. La cita ha reunit a 36 de les 39 societats de la Vall.

Una de les primeres conclusions que es poden extraure d’aquesta jornada és la voluntat d’encetar un nou camí de cooperació entre les diferents societats de la comarca. En paraules del president comarcal de la Federació, Toni Revert, “hui només hem iniciat un camí que esperem que ens servisca per al futur, per tractar de fer front i solucionar els problemes que ens afecten a tots. I açò serà possible si espentem de manera conjunta”.

A la jornada s’ha manifestat la necessitat de crear ponts entre els músics professionals i les entitats de la comarca, amb la intenció de crear iniciatives que puguen beneficiar a les dos parts. Això s’ha evidenciat en una primera taula en la qual s’ha abordat la idea de crear vincles que puguen apropar els interessos de les bandes i, sobretot, els músics que viuen i treballen fora de la comarca i que ja han aconseguit una rellevància en la seua carrera professional. En aquesta primera taula han participat els músics Mario Roig, Ramón Garcia i Carlos Casanova.

La segona taula ha tractat sobre les principals problemàtiques a les quals han d’enfrontar-se actualment els directius de les societats musicals. En aquest diàleg s’ha posat de manifest que la falta de formació per tal de gestionar la complexitat de les entitats esdevé un hàndicap que, a més, també afecta al relleu generacional pel que respecta a les juntes directives. A més, s’ha reconegut que existeix una “desafecció” entre les societats musicals i la Federació, al temps que s’ha marcat un propòsit compartit per portar a terme un apropament. En aquesta segona taula han participat David Garcia, Luis Silvestre i Ximo Soler. 

Per últim, en la taula que tancava les jornades, i en la qual han participat Vicent Ruiz, Maite Agulles i Marcos Úbeda, s’ha parlat sobre els reptes als quals han de fer front les escoles musicals. I en aquest sentit tant els ponents com bona part dels assistents han coincidit en la urgència de crear instruments de treball per tal de canviar o, almenys, fer evolucionar la situació actual del professorat i de les escoles musicals. 

En l’apertura de la jornada ha estat present el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell. A més, el desenvolupament de la sessió ha comptat amb diferents actuacions musicals a càrrec de professors i músics de l’Orquestra Caixa Ontinyent. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí