Las comarcas de Valencia toman el Cap i Casal con música y danza en el Passacarrer de la Diputación

0
109

  • Más de 300 músicos y bailarines de diferentes comarcas de la provincia de Valencia han desfilado desde las Torres de Serrans hasta la plaza Manises 
  • Mompó: “En este espectáculo se aglutina la riqueza y diversidad de nuestra cultura, que desde la Diputació de València siempre protegeremos”

Martes 8 de octubre de 2024.- El Passacarrer de les Comarques ha vuelto a la ciudad de Valencia para celebrar el 9 d’Octubre. Un año más, este acto que la Diputació de València organiza a través de su marca València Turisme, es uno de los platos fuertes de la programación de la corporación provincial en el marco de la festividad del Dia de la Comunitat Valenciana. 

En esta cuarta edición han desfilado nueve colectivos de música y danzas tradicionales, con más de 300 músicos y bailarines, que han llenado de música, arte y color la calle Serrans, desde las Torres hasta la plaza Manises, sede central de la corporación provincial.

“En este espectáculo se aglutina la riqueza y diversidad de nuestra cultura, que desde la Diputació de València siempre protegeremos”, ha asegurado el presidente de la Diputación, al tiempo que ha explicado que “este ‘passacarrer’ otorga el protagonismo a los municipios, acercando al centro de la capital de la provincia las distintas manifestaciones culturales y tradiciones que existen en las comarcas y que son patrimonio de la sociedad valenciana”.

En la misma línea, el diputado de Turismo, Pedro Cuesta, ha destacado que “se trata de poner en valor la cultura y tradición de nuestros municipios”. “La Diputación trabaja para cuidar este patrimonio y fomentarlo a través de iniciativas como esta”, ha esgrimido.

El desfile ha contado con sociedades musicales, grupos de danzas y bailes tradicionales, y otros colectivos festivos de 16 municipios distintos de 5 comarcas: la Safor, la Vall d’Albaida, la Plana de Utiel-Requena, l’Horta i el Camp de Túria. En concreto, han actuado el Tío de la Porra de Gandia; la Tradición y Fiesta Tierra Bobal, de la que forman parte las localidades de Camporrobles, Caudete De Las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Venta del Moro y Villargordo Del Cabriel; la Dansà de Quatretonda; la Asociación Héroes del Tollo, de Utiel; el Grup de Dansadors de l’Alforí, de Fontanars dels Alforins; el Grup d’Albaes ‘Cantar per Cantar’, de Meliana; el Ball de l’Àguila, l’Associació de Gegants i Cabets Ball i el Grup de percussió i Dolçaina La Colla, d’Ontinyent;  Els Cabolos de Bocairent acompañados por Els Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí; i la Banda Juvenil Primitiva de Llíria. 

Programación hasta el 14 de octubre

Aunque el Passacarrer de les Comarques culmina las actividades al aire libre de la programación con motivo del 9 d’Octubre, hay actos previstos hasta el día 14. Hasta ese día se puede visitar la exposición ‘El 9 d’Octubre, la nostra festa’ en la Sala de Reinas de la corporación provincial (10:00- 14:00 horas y 16:00-20:00 horas).

Además, La Real Senyera de Blasco Ibáñez, la enseña que cubrió el féretro del célebre escritor en su traslado desde Francia se puede visitar hasta el 13 de octubre (10:00-14:00 y 16:00-20:00, menos las mañanas del 8 y 9 de octubre) en el Salón de Plenos de la Diputació de València.

La programación especial de la Diputació de València, bajo el lema ‘Càntics d’Amor. Himnes de Pau’ ha contado, entre otros, con un mercado medieval y con la concentración ‘Sona la música’. En ella, por primera vez, la Diputación ha reunido 250 músicos que han interpretado ‘Amparito Roca’, del maestro Jaume Teixidor; ‘València’ de José Padilla, con la voz de Vicente Ombuena; y el Himno Regional del maestro Serrano acompañados por la voz del tenor valenciano.

Les comarques de València prenen el Cap i Casal amb música i dansa en el Passacarrer de la Diputació 

  • Més de 300 músics i ballarins de diferents comarques de la província de València han desfilat des de les Torres de Serrans fins a la plaça Manises 
  • Mompó: “En este espectacle s’aglutina la riquesa i diversitat de la nostra cultura, que des de la Diputació de València sempre protegirem”

Dimarts 8 d’octubre de 2024.- El Passacarrer de les Comarques ha tornat a la ciutat de València per a celebrar el 9 d’Octubre. Un any més, este acte que la Diputació de València organitza a través de la seua marca València Turisme, és un dels plats forts de la programació de la corporació provincial en el marc de la festivitat del Dia de la Comunitat Valenciana.

En esta quarta edició han desfilat nou col·lectius de música i danses tradicionals, amb més de 300 músics i ballarins, que han omplit de música, art i color el carrer Serrans, des de les Torres fins a la plaça Manises, seu central de la corporació provincial.

“En este espectacle s’aglutina la riquesa i diversitat de la nostra cultura, que des de la Diputació de València sempre protegirem”, ha assegurat el president de la Diputació, al mateix temps que ha explicat que “este ‘passacarrer’ atorga el protagonisme als municipis, acostant al centre de la capital de la província les diferents manifestacions culturals i tradicions que existixen a les comarques i que són patrimoni de la societat valenciana”.

En la mateixa línia, el diputat de Turisme, Pedro Cuesta, ha destacat que “es tracta de posar en valor la cultura i tradició dels nostres municipis”. “La Diputació treballa per a cuidar este patrimoni i fomentar-lo a través d’iniciatives com esta”, ha esgrimit.

La desfilada ha comptat amb societats musicals, grups de danses i balls tradicionals, i altres col·lectius festius de 16 municipis distints de 5 comarques: la Safor, la Vall d’Albaida, la Plana d’Utiel-Requena, l’Horta i el Camp de Túria. En concret, han actuat El Tio de la Porra de Gandia; la Tradición y Fiesta Tierra Bobal, de la qual formen part les localitats de Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel; la Dansà de Quatretonda; l’Asociación Héroes del Tollo, d’Utiel; el Grup de Dansadors de l’Alforí, de Fontanars dels Alforins; el Grup d’Albaes ‘Cantar per Cantar’, de Meliana; el Ball de l’Àguila, l’*Associació de Gegants i Cabets Ball i el Grup de percussió i Dolçaina La Colla, d’Ontinyent; Els Cabolos de Bocairent acompanyats pels Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí; i la Banda Juvenil Primitiva de Llíria. 

Programació fins al 14 d’octubre

Encara que el Passacarrer dels Comarques culmina les activitats a l’aire lliure de la programació amb motiu del 9 d’Octubre, hi ha actes previstos fins al dia 14. Fins a eixe dia es pot visitar l’exposició ‘El 9 d’Octubre, la nostra festa’ a la Sala de Reines de la corporació provincial (10.00- 14.00 hores i 16.00-20.00 hores).

A més, La Real Senyera de Blasco Ibáñez, l’ensenya que va cobrir el fèretre del cèlebre escriptor en el seu trasllat des de França es pot visitar fins al 13 d’octubre (10.00-14.00 i 16.00-20.00, menys els matins del 8 i 9 d’octubre) en el Saló de Plens de la Diputació de València.

La programació especial de la Diputació de València, sota el lema ‘Càntics d’Amor. Himnes de Pau’ ha comptat, entre altres, amb un mercat medieval i amb la concentració ‘Sona la música’. En ella, per primera vegada, la Diputació ha reunit 250 músics que han interpretat ‘Amparito Roca’, del mestre Jaume Teixidor; ‘València’ de José Padilla, amb la veu de Vicente Ombuena; i l’Himne Regional del mestre Serrano acompanyats per la veu del tenor valencià.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí