El Palau de la Música acull fins al 24 de novembre, i com a colofó a la programació pel seu 30 aniversari, el fòrum “Anem a escoltar-nos”
L’ALCALDE REIVINDICA VALÈNCIA, SEU DEL DEBAT INTERNACIONAL SOBRE LA MÚSICA, “COM A CIUTAT MUSICAL PER EXCEL·LÈNCIA”
El Palau de la Música de València acull des de hui i fins al divendres 24 de novembre, el Fòrum Internacional de Música “Anem a escoltar-nos”, una trobada que convertix València en seu del debat i la reflexió sobre el present i el futur d’esta disciplina artística, i del seu univers. El congrés, en el qual intervindran 54 ponents de tot el món, és el colofó a la programació del 30 aniversari de l’esmentat auditori musical.
L’alcalde de València, Joan Ribó, ha inaugurat este matí este fòrum que, segons les seues paraules, “pretén reflexionar per a organitzar i potenciar tot allò que gira al voltant de la música, que a València, que aspira a ser la capital mediterrània d’esta manifestació artística, és una eina cultural de primera magnitud”.
En la seua intervenció l’alcalde ha reivindicat València i el Palau en l’univers musical, en assegurar que València “és la ciutat musical per excel·lència”. Joan Ribó ha destacat la coincidència de l’inici del fórum amb el Dia de la Música i ha ressaltat la importància d’esta iniciativa. “Tres dies per a parlar de música, sobre la importància d’una bona gestió musical, per a debatre sobre el fenomen de les bandes en la vida cultural i social valenciana, i per a abordar l’impacte del Palau de la Música des d’aquell ja llunyà 25 d’abril de 1987 en què la millor música va sonar per primera vegada ací de forma oficial. I des de llavors no ha parat”.
Joan Ribó ha manifestat la seua satisfacció pel fet que València es convertisca en el centre internacional del debat musical i que ho faça en un Palau que és de tots els valencians, i ha donat la benvinguda a tots els participants arribats del Brasil, l’Argentina, Portugal, Mèxic, Itàlia, França i diferents llocs de l’Estat espanyol, “que aportaran i contribuiran a l’èxit i l’interès d’este fòrum internacional ple de gèneres, de ritmes, de melodies i cadències”.
A l’acte inaugural també han participat la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello; el director del Palau, Vicent Ros, i el director del Fòrum, Juan Ángel Vela del Campo. Tots ells han coincidit a ressaltar la necessitat d’escoltar tots els professionals que, com en un fòrum romà, vullguen aportar experiències relacionades amb la música.
“Durant tres dies tindrem l’oportunitat d’escoltar i fer aportacions per a trobar resposta a la realitat musical actual, i assitirem a diferents formes de viure la música, analitzant d’on venim i on volem anar”, ha explicat Gloria Tello. En la mateixa línea, s’ha manifestat el director del Palau de la Música, Vicent Ros, qui ha assegurat que este fòrum “és una oportunitat d’establir una xarxa del fenomen musical valencià i parlar del futur”.
Per la seua banda, el director del Fòrum Internacional de Música, Juan Ángel Vela del Campo, ha explicat que la trobada és “una convocatòria festiva i de reflexió sobre l’essència de la música, sobre el seu ensenyament, la seua fortalesa social, que des de València s’ha de projectar”.
Després de l’acte inaugural, s’ha celebrat la primera ponència sobre “La gestió musical com un mitjà per al progrés cultural?”, impartida per Begoña Lolo, directora del Centre Superior d’Investigació i Promoció de la Música de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).
Al Fòrum Internacional també s’abordarà “La necessitat de la música”, “El fenomen de les bandes de música en el territori valencià” i “L’impacte del Palau de la Música en la vida cultural i social valencianes”, així com “El futur obert de la música”. D’esta manera s’abordaran aspectes com, per exemple, la necessitat dels gestors culturals de programar per al futur, el paper dels joves i la seua relació amb la música, la presència de la dona, o la música com a llenguatge universal sense fronteres, entre uns altres.
Com a complement als debats i taules redones, el dissabte 25 a les 12.30 hores es podrà escoltar als jardins del Palau de la Música, un concert a càrrec de la Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, dirigida per la seua titular, Lidón Valero, que tancarà el Fòrum Internacional. El públic podrà escoltar el pasdoble Fina Blasco de Rafael Talens, Jaim de Pascual Vilaplana, Amparito Roca de J. Teixidor i Benifaió de Bernabé Sanchís.
www.valencia.es
VALÈNCIA, MIÉRCOLES DÍA 22 DE NOVIEMBRE DE 2017
El Palau de la Música acoge hasta el 24 de noviembre, y como colofón a la programación de su 30 aniversario, el foro “Anem a escoltar-nos”
El ALCALDE REIVINDICA VALÈNCIA, SEDE DEL DEBATE INTERNACIONAL SOBRE LA MÚSICA, “COMO CIUDAD MUSICAL POR EXCELENCIA”
El Palau de la Música de València acoge desde hoy y hasta el viernes 24 de noviembre, el Foro Internacional de Música “Anem a escoltar-nos”, un encuentro que convierte a València en sede del debate y la reflexión sobre el presente y el futuro de esta disciplina artística, y de su universo. El congreso, en el cual intervendrán 54 ponentes de todo el mundo, es el colofón en la programación del 30 aniversario del mencionado auditorio musical.
El alcalde de València, Joan Ribó, ha inaugurado esta mañana este foro que, según sus palabras, “pretende reflexionar para organizar y potenciar todo aquello que gira alrededor de la música, que en València, que aspira a ser la capital mediterránea de esta manifestación artística, es una herramienta cultural de primera magnitud”.
En su intervención el alcalde ha reivindicado València y el Palau en el universo musical, al asegurar que València “es la ciudad musical por excelencia”. Joan Ribó ha destacado la coincidencia del inicio del Fórum con el Día de la Música y ha resaltado la importancia de esta iniciativa. “Tres días para hablar de música, sobre la importancia de una buena gestión musical, para debatir sobre el fenómeno de las bandas en la vida cultural y social valenciana, y para abordar el impacto del Palau de la Música desde aquel ya lejano 25 de abril de 1987 en que la mejor música sonó por primera vez aquí de forma oficial. Y desde entonces no ha parado”.
Joan Ribó ha manifestado su satisfacción por el hecho de que València se convierta en el centro internacional del debate musical, y que lo haga en un Palau que es de todos los valencianos, y ha dado la bienvenida a todos los participantes llegados del Brasil, Argentina, Portugal, México, Italia, Francia y diferentes lugares del Estado español, “que aportarán y contribuirán al éxito y el interés de este foro internacional lleno de géneros, de ritmos, de melodías y cadencias”.
En el acto inaugural también han participado la concejala de Cultura y presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello; el director del Palau, Vicent Ros, y el director del Foro, Juan Ángel Vela del Campo. Todos ellos han coincidido en resaltar la necesidad de escuchar a todos los profesionales que, como en un foro romano, quieran aportar experiencias relacionadas con la música.
“Durante tres días tendremos la oportunidad de escuchar y hacer aportaciones para encontrar respuesta a la realidad musical actual, y conoceremos diferentes formas de vivir la música, analizando de dónde venimos y dónde queremos ir”, ha explicado Gloria Tello. En la misma línea, se ha manifestado el director del Palau de la Música, Vicent Ros, que ha asegurado que este foro “es una oportunidad para establecer una red del fenómeno musical valenciano y hablar del futuro”.
Por su parte, el director del Foro Internacional de Música, Juan Ángel Vela del Campo, ha explicado que el encuentro es “una convocatoria festiva y de reflexión sobre la esencia de la música, sobre su enseñanza, y su fortaleza social, que desde València se tiene que proyectar”.
Después del acto inaugural, se ha celebrado la primera ponencia sobre “La gestión musical como un medio para el progreso cultural”, impartida por Begoña Lolo, directora del Centro Superior de Investigación y Promoción de la Música de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM).
En el Foro Internacional también se abordará “La necesidad de la música”, “El fenómeno de las bandas de música en el territorio valenciano” y “El impacto del Palau de la Música en la vida cultural y social valencianas”, así como “El futuro abierto de la música”. De esta manera se tratarán aspectos como, por ejemplo, la necesidad de los gestores culturales de programar para el futuro, el papel de los jóvenes y su relación con la música, la presencia de la mujer, o la música como lenguaje universal sin fronteras, entre otros.
Como complemento a los debates y mesas redondas, el sábado 25 a las 12.30 horas se podrá escuchar en los jardines del Palau de la Música, un concierto a cargo de la Banda de Mujeres de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana, dirigida por su titular, Lidón Valero, que cerrará el Foro Internacional. El público podrá escuchar el pasodoble Fina Blasco de Rafael Talens, Jaim de Pascual Vilaplana, Amparito Roca de J. Tejedor y Benifaió de Bernabé Sanchís.
www.valencia.es