El passat 22 i 23 de juliol la Societat Musical Vila de Bocairent va enregistrar un Compac Disc monogràfic amb la música del compositor bocairentí Ángel Bernat Beneyto, autor entre altres de la música de l’Himne de Bocairent.
Un total de 20 obres entre les que s’inclouen pasdobles, un vals i una polca per a trompeta van ser les obres elegides per la família d’Ángel Bernat, qui porta molts anys recollint i enregistrant l’obra del Mestre.
Destacar la llavor callada i altruista de Paco Belda Ferre i Vicente Enguix que han anat reconstruint i instrumentant els apunts que els anaven aplegant per part de la família. Un gran treball d’investigació el dut a terme.
La Societat Musical Vila de Bocairent vol donar les gràcies a la família Bernat Sempere per la confiança dipositada amb la Banda i el seu Director Miguel A. Sarrió per a fer la gravació de totes les obres.
El resultat final el podrem escoltar cap a final d’any, no hi ha cap data marcada encara per a l’esdeveniment de la presentació.
Ángel Bernat va nàixer a Bocairent el 1893, va entrar a formar part de la banda amb el bombardí, va estudiar harmonia, contrapunt i composició amb José Vicente Vañó i Juan Bta. Pastor Pérez, organista de la Catedral de Valencia, que l’animaria a convalidar els seus estudis al Conservatori de Barcelona.
El 1913 va ser requerit per a ser director de la Banda “Nueva” de Bocairent, càrrec que va acceptar. Va estar al càrrec fins a 1924, data en la que es fusionen les dues Bandes locals.
La Primitiva i la Nova es fusionen donant pas a l’actual Unió Musical, Banda que va dirigir fins el 1939, any en el que va ser traslladat a Sant Miquels dels Reis, acabada la guerra civil, on seria afusellat.
És autor del motet per a quatre veus “Vinca mea electa”, de la “Salve a la Virgen de la Salud” per a baríton i piano, de diferents cuplés, valsos, polques, de dues sarsueles, “Un columbaire de profit” i “La Caraba”, i diversos pasdobles i marxes.
L’any 1933 va escriure l’Himne de Bocarient, estrenat el 2 de febrer d’aquell any, com a pòrtic de les Festes de Moros i Cristians que Bocairent dedica a Sant Blai.