La segona edició del festival Arrels arriba a Torrent amb una programació per a tots els públics.

0
1156


Del 4 al 8 de febrer, artistes internacionals com ara Pino de Vittorio, Pep Gimeno Botifarra, l’Ensemble Femení Andalusí de Tetuan i Capella de Ministrers es fusionaran amb el concert El triangle de la vida 

Torrent, 23/01/2019 L’Ajuntament de Torrent ha presentat este matí la segona edició d’Arrels, un festival que fusionarà la música de tres grans cultures mediterrànies: Nàpols, Tetuan i València. En la presentació, en la qual hi eren l’alcalde Jesús Ros; la regidora de Cultura, Susi Ferrer; el director de Capella de Ministrers, Carles Magraner; i el director d’Olympia Metropolitana i gestor de l’Auditori municipal, Enrique Fayos, s’ha presentat la programació completa, que començarà el dia 4 de febrer i acabarà el 8 de febrer. El festival oferix un cartell amb artistes de talla internacional com ara Pino de Vittorio, Pep Gimeno Botifarra, l’Ensemble Femení Andalusí de Tetuan o Capella de Ministrers amb les veus d’Iman Kandousi i Èlia Casanova, entre altres artistes. “És una manera de fer valdre i recuperar en tots els sentits la nostra cultura, identitat i tradicions”, ha assenyalat l’alcalde Jesús Ros.

Després de la bona experiència del festival de l’any passat i l’èxit obtingut, “n’hem fet una segona edició i, any a any, volem consolidar-lo a la ciutat de Torrent com un referent cultural a escala internacional”, ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer. Per la seua part, Carles Magraner ha agraït la voluntat i facilitat que des de l’Ajuntament de Torrent se’ls ha donat. “No és fàcil presentar una proposta cultural com esta, la música és un llenguatge comú sense fronteres que ens unix a tots, i això podrem comprovar-ho en l’edició d’enguany. És d’agrair l’aposta que l’Ajuntament de Torrent fa per la Cultura”

A més a més, el festival aposta enguany per una programació d’activitats i propostes didàctiques i divulgatives per a escolars, que tractaran el triangle que formen les tres ciutats protagonistes. Però també hi tenen cabuda les persones més majors, ja que un dels concerts tindrà lloc en el centre Santa Elena. En este sentit, Ferrer ha explicat que “es tracta d’una oportunitat per a acostar el nostre patrimoni musical a tots els públics”

Programació 

El concert didàctic Descobrim la música tradicional donarà el tret d’eixida del programa el dia 4 de febrer pel matí. L’Auditori serà l’escenari del duo Ars Horo, format per Eduard Navarro i Abel Garcia, artistes interessats en la investigació, interpretació i divulgació de les músiques procedents dels països de l’àrea mediterrània i de la tradició medieval. De vesprada, el centre de majors de Santa Elena acollirà el concert social Recordem la tradició, amb els mateixos protagonistes, a les 17.15 hores.

La programació del festival continuarà a les 19 hores en el Museu Comarcal de l’Horta Sud amb una conferència a càrrec del musicòleg Josep Vicent Frechina, que oferirà una xarrada sobre l’eix temàtic del festival i el paper de la música en les relacions interculturals.

El festival arribarà a l’Antic Mercat amb Villanesche alla napolitana, de Pino de Vittorio i Capella de Ministrers, dimarts dia 5 de febrer. El dijous 7, també a l’Antic Mercat, serà el moment de gaudir de la música tradicional femenina de Tetuan, amb la veu de d’Iman Kandousi i l’Ensemble Femení Andalusí.

El colofó final de la programació el posarà el concert El triangle de la vida de Capella de Ministrers. El concert fusionarà la música dels tres concerts del festival i hi participaran Pino de Vittorio, Pep Gimeno, Botifarra, Iman Kandousi, Èlia Casanova, Carles Magraner i l’Esemble Femení Andalusí. Serà el divendres 9 de febrer en l’Auditori.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí