La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet va celebrar un concert a càrrec de la Banda Simfònica de la SAM d’Alginet, dirigida per Olga Clari, en el qual es van interpretar les cinc obres finalistes, i va tindre lloc el lliurament de premis de la tercera edició del Concurs de Composició Pascual Pérez Choví en la modalitat de pasdoble, després de l’avaluació del jurat de les propostes seleccionades, en el Teatre Modern el dissabte 16. [Veure documentació adjunta].
Els membres del jurat, compost pels prestigiosos compositors i músics Juan Enrique Benavent (president, com a guanyador de l’any passat), Esteban Peris Aviñó i Andrés Valero-Castells, van valorar l’originalitat de les composicions, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades en cercaviles i van designar als guanyadors després del concert.
El compositor Vicent Sellės amb el lema Solana va ser el guanyador del primer premi dotat amb 1.500 euros; Frank J. Cogollos amb Torre Luengo va aconseguir el segon amb una assignació de 1.000 euros; i Juan Andrés Aguilar amb Música Maestro, el tercer amb 500 euros. Els autors de les obres seleccionades amb els lemes Llum i color i Madrigal que no van ser guardonats van rebre un diploma que acredita la seua condició de finalistes en el concurs.
La SAM d’Alginet, que duu a terme aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet, va mostrar la seua satisfacció pel nombre d’obres presentades. El concurs va rebre un total de 14 composicions que com exposen les bases han de ser originals, inèdites i que no hagen sigut interpretades públicament amb anterioritat a la decisió del jurat.
Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha manifestat que “estem molt satisfets amb el nivell i qualitat de les obres premiades, així com per l’acolliment del públic al Concurs de Composició Pascual Pérez Choví”. López ha subratllat que “agraïm a l’Ajuntament d’Alginet, que ha renovat el suport que dedica a aquesta iniciativa, l’impuls que, any rere any, ve oferint per a recolzar la labor dels compositors i retre homenatge a Pascual Pérez Choví, autor del popular pasdoble Pepita Greus i músic molt vinculat amb la nostra societat musical i amb el municipi”.
Olga Clari, guanyadora del Concurs de Lugo
Olga Clari, directora de la Banda Simfònica i la Orquestra de la Societat Artística Musical d’Alginet, ha sigut la guanyadora del II Campus-Concurs de Direcció Musical del Lugo Music Fest, impartit pel director Cristóbal Soler i la mezzosoprano Lorena Valero, del 28 d’agost al 2 de setembre. Com a directors convidats van estar presents altres dos referents del panorama musical com Enrique García Asensio i José Rafael Pascual Vilaplana.
En el concert final, Clari va dirigir An American in Paris del compositor George Gershwin i Negra Sombra de Juan Montes en el ensemble de metalls. El tribunal que va atorgar els guardons va estar format per Soler, Valero, Pascual Vilaplana i el director Manuel Villar. Com a guanyadora del primer premi, serà la directora assistent en la producció de la tercera edició del Festival d’Òpera CullerArts, assistirà a una trobada de direcció organitzat pel Conservatori Superior de Música de Galícia i ha rebut un xec regal de la botiga Musical Pontevedra per un valor de 1.000 euros.
Clari també és professora de Cor i Història de la Música en el Centre Professional de Música Santa Cecília de Cullera. El Lugo Music Fest és un festival on coexisteixen diferents gèneres, estils i agrupacions musicals, amb dos línies d’acció diferents: un festival de concerts i un campus-concurs per a directors i cantants. En ell, van actuar diferents formacions, big band, quartet de corda, ensembles de metalls, de música de cambra i banda simfònica.
Des de 1894
La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 109 alumnes, una escola de música amb més de 400, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com l’orquestra, banda juvenil, banda infantil, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.
La SAM d’Alginet és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.