La Diputació de València tendrá su propia banda de música joven

1
187

  • El diputado de Bandas de Música, Ricardo Gabaldón, anuncia que el proyecto se pondrá en marcha de inmediato, durante la jornada de clausura del Certamen provincial de Bandas celebrado en el Palau de la Música
  • Quart de Poblet, Ontinyent, Chelva y la Unió Musical Centre Històric de València se imponen en las cuatro categorías de la 47ª edición del certamen

Lunes 29 de abril de 2024.- La Diputació de València tendrá su propia banda de música joven. Así lo anunció el diputado de Patrimonio y Bandas de Música, Ricardo Gabaldón, durante la jornada de clausura del 47º Certamen provincial de Bandas, que se ha celebrado este fin de semana en el Palau de la Música de la capital valenciana. El responsable provincial aseguró que “la Diputación y los músicos valencianos merecen que entre todos formemos una joven banda que contribuya a difundir la cultura y la música, que es una de nuestras principales señas de identidad”.

Gabaldón avanzó este domingo que el proyecto “se pondrá en marcha de forma inmediata, con la selección de los jóvenes músicos que formarán la banda de la Diputación de Valencia”, en paralelo a un censo de músicos valencianos, de dentro y de fuera de la provincia, en el que también trabajará la delegación que dirige el diputado, que quiere “acompañar a nuestras sociedades musicales y a nuestros músicos durante todo el año, ayudándoles a organizar conciertos en nuestras comarcas, pero también a nivel nacional e internacional”.

En este sentido, la delegación de Bandas de Música de la Diputació trabaja en la organización de decenas de conciertos para “proyectar la labor de las bandas más allá del certamen provincial que celebramos cada año, y que seguiremos impulsando con el incremento de los premios e incentivos que sirvan de revulsivo al concurso, como este año ha sido el gancho de volver al Palau de la Música y una mayor cuantía económica para los ganadores”.

Ganadores de la 47ª edición

Más de 600 músicos y músicas han participado en la 47ª edición de un certamen que regresaba al Palau después de unos años de itinerancia. El concurso arrancó en la matinal del sábado con la sección Cuarta, donde se impuso la Unió Musical Centre Històric de València con un primer premio y mención de honor. Ya por la tarde, la Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet triunfaba en sección Primera con 94,75 puntos, primer premio y mención de honor del jurado, frente a los 83 puntos y el primer premio para la Unión Artística Musical de Montroy.

La segunda y definitiva jornada del certamen tuvo lugar el domingo, con el triunfo de la Banda Simfònica d’Ontinyent ‘Tot per la Música’ por delante de la Asociación ‘Música Jove’ de València y la banda juvenil del Ateneo Musical del Puerto de València en la sección Tercera. Ya por la tarde, la Sociedad Musical Santa Cecilia de Chelva, con 96 puntos, primer premio y mención de honor, se impuso en la sección Segunda a la Societat Musical L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna y  la Agrupació Artística Musical Santa Bárbara de Piles.

En cuanto a los premios especiales de los patrocinadores del certamen, la Unió Musical Centre Històric de València, la Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet, la banda juvenil del Ateneo Musical del Puerto de València y la Sociedad Musical Santa Cecilia de Chelva se llevaron el premio a la mejor interpretación de las piezas obligatorias, concedidos por Neomúsica y Musical Campos. Por otro lado, el tuba solista de la Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet se llevó el premio al mejor solista del certamen, con la colaboración de UME – Unión Musical Española.

El presidente de la Diputación, Vicent Mompó, y la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, que participaron en la entrega de premios del sábado y el domingo respectivamente, coincidieron en el “extraordinario nivel” de las bandas participantes, que en su opinión “muestran una manera de sentir y vivir que es valencianía pura, una seña de identidad”. Por su parte, el diputado Ricardo Gabaldón destacó de estas agrupaciones musicales, además de su calidad, “su capacidad para ayudar en la convivencia intergeneracional y la armonía social en los municipios, así como en la retención del talento joven y la lucha contra la despoblación”. 

La Diputació de València tindrà la seua pròpia banda de música jove

  • El diputat de Bandes de Música, Ricardo Gabaldón, anuncia que el projecte es posarà en marxa immediatament, durant la jornada de clausura del Certamen provincial de Bandes celebrat en el Palau de la Música
  • Quart de Poblet, Ontinyent, Chelva i la Unió Musical Centre Històric de València s’imposen en les quatre categories de la 47a edició del certamen

Dilluns 29 d’abril de 2024.- La Diputació de València tindrà la seua pròpia banda de música jove. Així ho va anunciar el diputat de Patrimoni i Bandes de Música, Ricardo Gabaldón, durant la jornada de clausura del 47é Certamen provincial de Bandes, que s’ha celebrat este cap de setmana en el Palau de la Música de la capital valenciana. El responsable provincial va assegurar que “la Diputació i els músics valencians mereixen que entre tots formem una jove banda que contribuïsca a difondre la cultura i la música, un dels nostres principals senyals d’identitat”.

Gabaldón va avançar este diumenge que el projecte “es posarà en marxa de manera immediata, amb la selecció dels joves músics que formaran la banda de la Diputació de València”, en paral·lel a un cens de músics valencians, de dins i de fora de la província, en el qual també treballarà la delegació que dirigix el diputat, que vol “acompanyar a les nostres societats musicals i als nostres músics durant tot l’any, ajudant-los a organitzar concerts a les nostres comarques, però també a nivell nacional i internacional”.

En este sentit, la delegació de Bandes de Música de la Diputació treballa en l’organització de desenes de concerts per a “projectar la labor de les bandes més enllà del certamen provincial que celebrem cada any, i que continuarem impulsant amb l’increment dels premis i incentius que servisquen de revulsiu al concurs, com enguany ha sigut el ganxo de tornar al Palau de la Música i una major quantia econòmica per als guanyadors”.

Guanyadors de la 47a edició

Més de 600 músics i músiques han participat en la 47a edició d’un certamen que tornava al Palau després d’uns anys d’itinerància. El concurs va arrancar en la matinal del dissabte amb la secció Quarta, on es va imposar la Unió Musical Centre Històric de València amb un primer premi i esment d’honor. Ja a la vesprada, l’Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet triomfava en secció Primera amb 94,75 punts, primer premi i esment d’honor del jurat, enfront dels 83 punts i el primer premi per a la Unió Artística Musical de Montroi.

La segona i definitiva jornada del certamen va tindre lloc el diumenge, amb el triomf de la Banda Simfònica d’Ontinyent ‘Tot per la Música’ per davant de l’Associació ‘Música Jove’ de València i la banda juvenil de l’Ateneu Musical del Port de València en la secció Tercera. Ja a la vesprada, la Sociedad Musical Santa Cecilia de Chelva, amb 96 punts, primer premi i esment d’honor, es va imposar en la secció Segona a la Societat Musical L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna i l’Agrupació Artística Musical Santa Bàrbara de Piles.

Quant als premis especials dels patrocinadors del certamen, la Unió Musical Centre Històric de València, l’Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet, la banda juvenil de l’Ateneu Musical del Port de València i la Sociedad Musical Santa Cecilia de Chelva es van emportar el premi a la millor interpretació de les peces obligatòries, concedits per Neomúsica i Musical Campos. D’altra banda, el tuba solista de l’Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet es va emportar el premi al millor solista del certamen, amb la col·laboració d’UME–Unión Musical Española.

El president de la Diputació, Vicent Mompó, i la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, que van participar en l’entrega de premis del dissabte i el diumenge respectivament, van coincidir en el “extraordinari nivell” de les bandes participants, que en la seua opinió “mostren una manera de sentir i viure que és valencianía pura, un senyal d’identitat”. Per part seua, el diputat Ricardo Gabaldón va destacar d’estes agrupacions musicals, a més de la seua qualitat, “la seua capacitat per a ajudar en la convivència intergeneracional i l’harmonia social en els municipis, així com en la retenció del talent jove i la lluita contra la despoblació”.

1 COMENTARIO

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí