El Palau de la Música reprén “Menut Palau” amb un programa a l’Almodí protagonitzat per Capella de Ministrers

0
580

València, divendres 29 d’octubre de 2021

Més de 1.000 escolars han assistit a este primer programa

Comencen els “Concerts Educatius” del projecte Menut Palau, que organitza el Palau de la Música, dirigits als centres educatius i que enguany torna a realitzar-se a l’Almodí. “El llibre de les bèsties” és el primer programa d’este cicle, que ha estat protagonitzat des del passat dimarts fins hui divendres, pel conjunt especialitzat en música antiga Capella de Ministrers. I és que més de 1.000 alumnes de 5é i 6é de Primària i 1é i 3é d’ESO, amb el seu professorat, han assistit a estes huit primeres sessions programades per als centres escolars en horari matinal.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que “després d’estos temps tan complicats, abordem una nova edició del nostre volgut projecte educatiu, amb l’objectiu de tornar a oferir esta activitat que considerem absolutament necessària per al creixement i desenvolupament dels més joves, però també amb la ferma voluntat de continuar donant suport al nostre teixit cultural, tan danyat per la pandèmia que estem patint”.

D’esta manera, i amb la direcció de Carles Magraner, Capella de Ministrers han presentat als escolars un concert dramatitzat que els ha acostat a la música medieval relacionada amb la figura de Ramón Llull i la seua obra. La producció combina dansa, música, literatura i història. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en el fet que “durant el pròxim trimestre s’han reprogramat les tres audicions que van ser cancel·lades per la pandèmia, i esta és la primera d’elles”. Ros ha afegit que esta audició “la protagonitza un dels grups més importants de la música antiga i això és important, que els centres escolars puguen gaudir de formacions musicals que poden estar perfectament en el nostre abonament”.

Estes audicions estan destinades per als cicles d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. A partir de gener hi haurà diverses setmanes educatives dedicades a la recuperació del Patrimoni Musical Valencià, en connexió amb l’actual temporada “VLC, Ciutat i Música” de l’auditori municipal.

Les següents cites d’estes audicions escolars fins a desembre seran els programes “Claunciertazo”, protagonitzat per Claun Tres X Quatre amb un clown y quartet de corda (11 i 12 de novembre); la dansa participativa “El desván de la Navidad” per Circuito Bucles (14 al 17 de desembre) i l’assaig obert amb l’Orquestra de València i el violoncel·lista Pablo Ferrández (15 de desembre). 

Ja en 2022, prosseguirà el cicle amb un altre assaig obert de l’Orquestra de València i el seu titular amb el viola Pinchas Zukerman i la violoncel·lista Amanda Forsyth (13 de gener 2022); el concert dramatitzat “VLC, Ciutat i Música. Acuarelas Valencianas. En torn d’Eduardo López-Chávarri” (8 a l’11 de febrer); el concert dramatitzat sobre compositores “Cançó Oblidada” amb el grup Harmonia del Parnàs (1 al 4 de març); un  nou  assaig obert de l’Orquestra de València amb Alexander Liebreich i l’oboista François Leleux (1 d’abril), així com l’espectacle Contes Musicals amb Titelles (4 al 6 de maig).

Disposem de material gràfic.

València, viernes 29 de octubre de 2021

Más de 1.000 escolares han asistido a este primer programa

El Palau de la Música retoma “Menut Palau” con un programa en el Almudín protagonizado por Capella de Ministrers

Comienzan los “Conciertos Educativos” del proyecto Menut Palau, que organiza el Palau de la Música, dirigidos a los centros educativos y que este año vuelve a realizarse en el Almudín. “El llibre de les bèsties” es el primer programa de este ciclo, protagonizado, desde el pasado martes hasta hoy viernes, por el conjunto especializado en música antigua Capella de Ministrers. Y es que más de 1.000 alumnos de 5º y 6º de Primaria y 1º y 3º de ESO, con su profesorado, han asistido a estas ocho primeras sesiones programadas para los centros escolares en horario matinal.

La concejala de Cultura y presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacado que “después de estos tiempos tan complicados, abordamos una nueva edición del nuestro querido proyecto educativo, con el objetivo de volver a ofrecer esta actividad, que consideremos absolutamente necesaria para el crecimiento y desarrollo de los más jóvenes, pero también con la firme voluntad de continuar apoyando a nuestro tejido cultural, tan dañado por la pandemia que estamos sufriendo”.

De esta manera, y bajo la dirección de Carles Magraner, Capilla de Ministrers han presentado a los escolares un concierto dramatizado, que los ha acercado a la música medieval relacionada con la figura de Ramón Llull y su obra. La producción combina danza, música, literatura e historia. En este sentido, el director del Palau, Vicent Ros, ha querido incidir en el hecho de que “durante el próximo trimestre se han reprogramado las tres audiciones que fueron canceladas por la pandemia, y esta es la primera de ellas”. Ros ha añadido que esta audición “la protagoniza uno de los grupos más importantes de la música antigua y esto es importante, que los centros escolares puedan disfrutar de formaciones musicales que pueden estar perfectamente en nuestro abono”.

Estas audiciones están destinadas para los ciclos de Infantil, Primaria, ESO y Bachillerato. A partir de enero habrá varias semanas educativas dedicadas a la recuperación del Patrimonio Musical Valenciano, en conexión con la actual temporada “VLC, Ciudad y Música” del auditorio municipal.

Las siguientes citas de estas audiciones escolares hasta diciembre serán los programas “Claunciertazo”, protagonizado por Claun Tres X Cuatro con un clown y cuarteto de cuerda (11 y 12 de noviembre); la danza participativa “El desván de la Navidad” por Circuito Bucles (14 al 17 de diciembre) y el ensayo abierto con la Orquesta de València y el violonchelista Pablo Ferrández (15 de diciembre).

Ya en 2022, proseguirá el ciclo con otro ensayo abierto de la Orquesta de València y su titular con el viola Pinchas Zukerman y la violonchelista Amanda Forsyth (13 de enero 2022); el concierto dramatizado “VLC, Ciudad y Música. Acuarelas Valencianas. En torno a Eduardo López-Chávarri” (8 al 11 de febrero); el concierto dramatizado sobre compositoras “Cançó Oblidada” con el grupo Harmonia del Parnàs (1 al 4 de marzo); un nuevo ensayo abierto de la Orquesta de València con Alexander Liebreich y el oboísta François Leleux (1 de abril), así como el espectáculo “Contes Musicals amb Titelles” (4 al 6 de mayo).

Disponemos de material gráfico.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí