EL PALAU DE LA MÚSICA NOMENA DIRECTORS HONORÍFICS DE L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA ALS MESTRES GALDUF I GARCÍA ASENSIO

0
55

Dijous, 12 de setembre. Palau de la Música

El Palau de la Música nomenarà directors honorífics de l’Orquestra de València als mestres Manuel Galduf i Enrique García Asensio, en el transcurs del concert que tindrà lloc demà divendres a la Sala Iturbi de l’auditori valencià, a les 19.30 hores. Es tracta d’un sentit homenatge als dos músics valencians, en el qual el regidor de Cultura, José Luis Moreno, els farà lliurament d’un diploma i una placa commemorativa.

Moreno ha ressaltat que “volem reconèixer la vinculació tan especial de dos directors valencians del prestigi i magisteri Manuel Galduf i Enrique García Asensio, els dos titulars de l’Orquestra de València, que formen part essencial de la fecunda història de la nostra volguda formació simfònica i del Palau de la Música”.

D’esta manera, els dos mestres pujaran una vegada més a l’escenari de la sala principal del Palau, situant-se cada un al capdavant de l’orquestra en una part del programa, integrat en la seua majoria per obres mestres del segle XX. En la primera mitat, Galduf dirigirà l’obertura de El carnaval Romà del compositor francès Hector Berlioz i la suite Háry János de Zoltán Kodály, mentre que després del descans García Asensio ha triat la suite núm. 1 de El sombrero de tres picos de Manuel de Falla i la suite de L’ocell de foc de Ígor Stravinski.

Vicente Llimerá, director del Palau, ha volgut destacar respecte a este sentit concert que “personalment i al llarg de molts anys, he tingut la sort de treballar com a músic amb estos dos grans mestres, i com a melòman gaudir de les seues lectures, que tantes vegades m’han fet i ens han fet vibrar i emocionar”.

Manuel Galduf va exercir la seua titularitat al capdavant de l’Orquestra de València de 1983 a 1997, dirigint-la en 370 ocasions, 170 d’elles al Palau. Va fer cursos de direcció d’orquestra amb Wangheneim, i posteriorment amb Markevitch, del qual va ser director assistent i alumne predilecte. També ha estat titular del Grup Instrumental, i director musical i pedagògic de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. Ha estat convidat en les principals orquestres espanyoles i ha dirigit nombroses orquestres a Europa, Àsia i Amèrica. El seu repertori abasta tots els gèneres i estils. Ha col·laborat amb destacats solistes nacionals i internacionals. Ha dirigit títols operístics i obres simfòniques des del barroc al segle XX. Especial atenció als compositors valencians com Palau, Asensio, Llácer Pla, Chavarri, Garcés, Blanes, Blanquer, Díaz, etc. i dels actuals com Cano, Orts, Mira, Gálvez Taroncher, Valero, García, Fontcuberta, Navarro, Coll, etc.

Enrique García Asensio ha estat titular de l’Orquestra Municipal de València (1964-66) i 31 anys principal director convidat de l’Orquestra de València, dirigint-la en 163 ocasions, 89 d’elles al Palau. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i Fill Predilecte de la Ciutat de València, entre altres. Ha dirigit quasi totes les Orquestres d’Espanya i ha estat assistent del mestre Celibidache. El 1967 guanya el primer premi i medalla d’or en el Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra Dimitri Mitropoulos a Nova York. Després, assoleix el premi Millor Director d’Orquestra de la temporada d’òpera de Madrid en el Teatre de la Zarzuela. I més tard rep el premi Interpretació Mozart. En el món de la televisió ha desenvolupat una interessant labor pedagògica presentant el programa de TVE El Mundo de la Música, des de 1976 a 1980. És Premi Nacional de Música 1992.

EL PALAU DE LA MÚSICA NOMBRA DIRECTORES HONORÍFICOS DE LA ORQUESTA DE VALÈNCIA A LOS MAESTROS GALDUF Y GARCÍA ASENSIO

Jueves, 12 de septiembre. Palau de la Música

El Palau de la Música nombrará directores honoríficos de la Orquesta de València a los maestros Manuel Galduf y Enrique García Asensio, en el transcurso del concierto que tendrá lugar mañana viernes en la Sala Iturbi del auditorio valenciano, a las 19.30 horas. Se trata de un sentido homenaje a los dos músicos valencianos, en el que el concejal de Cultura, José Luis Moreno, les hará entrega de un diploma y una placa conmemorativa.

Moreno ha resaltado que “queremos reconocer la vinculación tan especial de dos directores valencianos del prestigio y magisterio Manuel Galduf y Enrique García Asensio, los dos titulares de la Orquesta de València, que forman parte esencial de la fecunda historia de nuestra querida formación sinfónica y del Palau de la Música”.

De este modo, los dos maestros subirán una vez más al escenario de la sala principal del Palau, situándose cada uno al frente de la orquesta en una parte del programa, integrado en su mayoría por obras maestras del siglo XX. En la primera mitad, Galduf dirigirá la apertura de El Carnaval Romano del compositor francés Hector Berlioz y la suite Háry János de Zoltán Kodály, mientras que tras el descanso García Asensio ha elegido la suite nº 1 de El sombrero de tres picos de Manuel de Falla y la suite de El pájaro de fuego de Igor Stravinski.

Vicente Llimerá, director del Palau, ha querido destacar respecto a este sentido concierto que “personalmente y a lo largo de muchos años, he tenido la suerte de trabajar como músico con estos dos grandes maestros, y como melómano de disfrutar de sus lecturas, que tantas veces me han hecho y nos han hecho vibrar y emocionar”.

Manuel Galduf ejerció su titularidad al frente de la Orquesta de València de 1983 a 1997, dirigiéndola en 370 ocasiones, 170 de ellas en el Palau. Hizo cursos de dirección de orquesta con Wangheneim, y posteriormente con Markevitch, del que fue director asistente y alumno predilecto. También ha sido titular del Grup Instrumental, y director musical y pedagógico de la Joven Orquesta de la Generalitat Valenciana. Ha sido invitado en las principales orquestas españolas y ha dirigido numerosas orquestas en Europa, Asia y América. Su repertorio alcanza todos los géneros y estilos. Ha colaborado con destacados solistas nacionales e internacionales. Ha dirigido títulos operísticos y obras sinfónicas desde el barroco en el siglo XX. Especial atención a los compositores valencianos como Palau, Asensio, Llácer Pla, Chavarri, Garcés, Blanes, Blanquer, Díaz, etc. y de los actuales como Cano, Orts, Mira, Gálvez Taroncher, Valero, García, Fontcuberta, Navarro, Coll, etc.

Enrique García Asensio ha sido titular de la Orquesta Municipal de València de 1964 a 66 y 31 años principal director invitado de la Orquesta de València, dirigiéndola en 163 ocasiones, 89 de ellas en el Palau. Es académico correspondiendo de la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos de València e hijo Predilecto de la Ciudad de València. Ha dirigido casi todas las Orquestas de España y ha sido asistente del maestro Celibidache. En 1967 gana el primer premio y medalla de oro en el Concurso Internacional de Dirección de Orquesta Dimitri Mitropoulos en Nueva York. Después, logra el premio Mejor Director de Orquesta de la temporada de ópera de Madrid en el Teatro de la Zarzuela. Y más tarde recibe el premio Interpretación Mozart. En el mundo de la televisión ha desarrollado una interesante labor pedagógica presentando el programa de TVE El Mundo de la Música, desde 1976 a 1980. Es Premio Nacional de Música 1992.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí