El Palau de la Música acull des de demà dijous i fins al diumenge les sessions competitives del CIBM 2024    

0
142

València, dimecres 17 de juliol de 2024

El Palau de la Música acull des de demà dijous i fins al diumenge les sessions competitives del CIBM 2024    

  • En esta 136a edició participaran 21 agrupacions distribuïdes en quatre seccions
  • València acull nombroses conferències i concerts previs entorn de la música de vent 
  • La Jove Orquestra Nacional d’Espanya s’unix al certamen amb un concert, este dimecres, al Palau de la Música 

La 136a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2024 es prepara per a la fase competitiva del concurs que se celebrarà des de demà dijous, 18 de juliol, fins al diumenge, 21 de juliol, al Palau de la Música. Este festival comptarà amb la participació de 21 bandes de música de les quals 15 són de la Comunitat Valenciana, 2 de Galícia, 1 de la comunitat autònoma de Madrid i 1 de Castella-la Manxa, a més d’una de Colòmbia i una altra de Portugal.

Fins aleshores, i després del gran acolliment per part del públic valencià tant a l’acte inaugural del passat dissabte com a la mascletá simfònica del diumenge, continua desenvolupant-se un intens programa que inclou múltiples activitats entorn de la música de vent. Així i coincidint amb la celebració del certamen, el Conservatori Superior de Música de València va acollir el dilluns la jornada final de la 27th Internacional Wind Music Conference de l’IGEB, que s’ha desenvolupat en diferents poblacions organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i amb la col·laboració de l’Iseacv. Una trobada que va reunir prestigioses figures de talla internacional, entre les quals van estar el seu president Damien Sagrillo i el seu vicepresident Richard Scott Cohen o el compositor Laszlo Marosi que ha sigut jurat del Certamen de València en diferents ocasions. La jornada va finalitzar amb un concert de la Jove Banda de la FSMCV dirigida per Enrique Montesinos.

Eixe mateix dia Pere Vicalet, Javier Martínez Campos i Julio Domingo, compositors de les obres obligades de les seccions d’honor, segona i tercera del Certamen Internacional, van participar en una interessant taula redona moderada per Andrés Valero que va comptar amb la presència del director José Onofre Díez Monzó, amb més de 20 anys d’experiència en certàmens. 

Les activitats van continuar el dimarts amb una conferència del vicepresident de l’IGEB, Richard Scott Cohen, entorn de les perspectives internacionals del fenomen bandístic, en la qual es va abordar també la internacionalització del mateix Certamen de València, i un concert en la plaça de la Verge de la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet, a la qual seguirà este dimecres a les 19:30 hores el concert de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) en el Palau de la Música de València.

Concurs

Este gruix de propostes musicals han constituït el millor pròleg a la fase competitiva d’esta 136a edició del certamen en la qual, de tornada en el Palau de la Música de València, podrem escoltar a les 21 agrupacions que concursen en les seccions Tercera, Segona, Primera i d’Honor.

El dijous 18 començaran les actuacions de la Secció Tercera en la qual participen la Banda Artístic Cultural de Montaverner (València), Associació Amics de la Música de Benifaió (València), Societat Musical L’Esperança de Sant Vicent del Raspeig (Alacant), Centre Estudi Musical d’Almàssera (València) i Banda Simfònica Especial Escola de Formació Musical de Samacá (Colòmbia).

En la Secció Segona participaran l’Agrupació Filharmònica Borrianenca (Castelló), Societat Musical La Familiar de Benissanó (València), Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra), Agrupació Musical Santa Cecilia de Sedaví (València), Associació Músic Cultural Banda de Música de Puertollano (Ciudad Real) i Associació Cultural Banda de Música de Santádega (Orense). Serà el divendres 19 de juliol.

La Secció Primera tindrà lloc el dissabte 20 i en ella competiran la Banda Marcial do Val (Portugal), Societat Unió Musical i Artística de Sax (Alacant), Centre Artístic Musical de Moncada (València), Banda de Música de Getafe (Madrid) i Unió Protectora Musical de Vallada (València).

Finalment, la Secció d’Honor se celebrarà el 21 de juliol i en ella concursaran l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castelló); la Banda Simfònica Va unir Musical de Llíria (València); el Centre Instructiu Musical L’Harmònica de Buñol (València); la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València); i la Societat Musical L’Artística de Buñol (València).

Les obres obligades per al concurs són: Cerulean Overture de Julio Domingo en la Secció Tercera, Sucro Oppidum de Javier Martínez Campos en la Segona, Ceremonies d’Ellen Taaffe Zwilich en la Primera i L’arbre Blanc de Pere Vicalet en la d’Honor.

Com a convidades mentre delibera el jurat en les diverses seccions actuaran 4 societats, 3 valencianes i 1 dels Estats Units: València Brass Ensemble en la Tercera Secció, El Cerrito High School Wind Symphony en la Segona, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la Primera i la Banda Simfònica Municipal de València, en la d’Honor.

Reconeixements

En el transcurs del festival, es concedirà el reconeixement honorífic a la trajectòria musical en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” al prestigiós compositor i director Salvador Chuliá Hernández i, a títol pòstum, al periodista Octavio Hernández Bolín.

El Certamen en directe 

Enguany, i per primera vegada en la història, À Punt retransmetrà tota la Secció d’Honor del certamen en la seua programació televisiva. A més, l’esdeveniment es podrà seguir en directe des de la web del CIBM i des del seu canal de YouTube.

Més informació en cibm-valencia.  

Vídeo del CIBM: https://youtu.be/HZOcLyN8jDg?si=8bUgQc-MY0OMGKlh

     NOTA: Disposem de material gràfic 

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, miércoles 17 de julio de 2024

  • En esta 136ª edición participarán 21 agrupaciones distribuidas en cuatro secciones
  • València acoge numerosas conferencias y conciertos previos en torno a la música de viento 
  • La Joven Orquesta Nacional de España se une al certamen con un concierto, este miércoles, en el Palau de la Música 

La 136ª edición del Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de València” 2024 se prepara para la fase competitiva del concurso que se celebrará desde mañana jueves, 18 de julio, hasta el domingo, 21 de julio, en el Palau de la Música. Este festival  contará con la participación de 21 bandas de música de las que 15 son de la Comunitat Valenciana, 2 de Galicia, 1 de la comunidad autónoma de Madrid y 1 de Castilla la Mancha, además de una de Colombia y otra de Portugal.

Hasta entonces, y tras la gran acogida por parte del público valenciano tanto al acto inaugural del pasado sábado como a la mascletá sinfónica del domingo, continúa desarrollándose un intenso programa que incluye múltiples actividades en torno a la música de viento. Así y coincidiendo con la celebración del certamen, el Conservatorio Superior de Música de València acogió el lunes la jornada final de la 27th Internacional Wind Music Conference de la IGEB, que se ha desarrollado en diferentes poblaciones organizado por la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana (FSMCV) y con la colaboración del Iseacv. Un encuentro que reunió a prestigiosas figuras de talla internacional, entre las que estuvieron su presidente Damien Sagrillo y su vicepresidente Richard Scott Cohen o el compositor Laszlo Marosi que ha sido jurado del Certamen de València en diferentes ocasiones. La jornada finalizó con un concierto de la Joven Banda de la FSMCV dirigida por Enrique Montesinos.

Ese mismo día Pere Vicalet, Javier Martínez Campos y Julio Domingo, compositores de las obras obligadas de las secciones de honor, segunda y tercera del Certamen Internacional, participaron en una interesante mesa redonda moderada por Andrés Valero que contó con la presencia del director José Onofre Díez Monzó, con más de 20 años de experiencia en certámenes. 

Las actividades continuaron el martes con una conferencia del vicepresidente de la IGEB, Richard Scott Cohen, en torno a las perspectivas internacionales del fenómeno bandístico, en la que se abordó también la internacionalización del propio Certamen de València, y un concierto en la plaza de la Virgen de la Banda Juvenil de la Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet, a la que seguirá este miércoles a las 19:30 horas el concierto de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) en el Palau de la Música de València.

Concurso

Este grueso de propuestas musicales han constituido el mejor prólogo a la fase competitiva de esta 136ª edición del Certamen en la que, de vuelta en el Palau de la Música de València, podremos escuchar a las 21 agrupaciones que concursan en las secciones Tercera, Segunda, Primera y de Honor.

El jueves 18 comenzarán las actuaciones de la Sección Tercera en la que participan la Banda Artístic Cultural de Montaverner (València), Associació Amics de la Música de Benifaió (València), Societat Musical La Esperanza de San Vicente del Raspeig (Alicante), Centre Estudi Musical d’Almàssera (València) y Banda Sinfónica Especial Escuela de Formación Musical de Samacá (Colombia).

En la Secció Segunda participarán la Agrupació Filharmònica Borrianenca (Castellón), Societat Musical La Familiar de Benissanó (València), Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra), Agrupació Musical Santa Cecilia de Sedaví (València), Asociació Músic Cultural Banda de Música de Puertollano (Ciudad Real) y Asociació Cultural Banda de Música de Santádega (Orense). Será el viernes 19 de julio.

La Sección Primera tendrá lugar el sábado 20 y en ella competirán la Banda Marcial do Vale (Portugal), Societat Unió Musical y Artística de Sax (Alicante), Centre Artístic Musical de Moncada (València), Banda de Música de Getafe (Madrid) y Unió Protectora Musical de Vallada (València).

Finalmente, la Sección de Honor se celebrará el 21 de julio y en ella concursarán el Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castellón); la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (València); el Centre Instructivo Musical La Armónica de Buñol (València); la Societat Instructiva Unión Musical de Tavernes de la Valldigna (València); y la Societat Musical La Artística de Buñol (València).

Las obras obligadas para el concurso son: Cerulean Overture de Julio Domingo en la Sección Tercera, Sucro Oppidum de Javier Martínez Campos en la Segunda, Ceremonies de Ellen Taaffe Zwilich en la Primera y L’arbre Blanc de Pere Vicalet en la de Honor.

Como invitadas mientras delibera el jurado en las diversas secciones actuarán 4 sociedades, 3 valencianas y 1 de los Estados Unidos: Valencia Brass Ensemble en la Tercera Sección, El Cerrito High School Wind Symphony en la Segunda, la Joven Banda Sinfónica de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana en la Primera y la Banda Sinfónica Municipal de València, en la de Honor.

Reconocimientos

En el transcurso del festival, se concederá el reconocimiento honorífico a la trayectoria musical en el Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de València” al prestigioso compositor y director Salvador Chuliá Hernández y, a título póstumo, al periodista Octavio Hernández Bolín.

El Certamen en directo 

Este año, y por primera vez en la historia, À Punt retransmitirá toda la Sección de Honor del certamen en su programación televisiva. Además, el evento se podrá seguir en directo desde la web del CIBM y desde su canal de YouTube.

Más información en cibm-valencia.  

Video del CIBM: https://youtu.be/HZOcLyN8jDg?si=8bUgQc-MY0OMGKlh

     NOTA: Disponemos de material gráfico

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí