“El Consell no escatimarà esforços per a impulsar les ensenyances artístiques superiors com a senya d’identitat pròpia valenciana”

0
8

José Antonio Rovira: “El Consell no escatimarà esforços per a impulsar les ensenyances artístiques superiors com a senya d’identitat pròpia valenciana”

  • El conseller d’Educació ha participat en l’acte d’obertura del curs 2024-25 de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València
  • “Exigirem al Govern les línies pressupostàries necessàries per a desplegar la nova legislació que equipara les ensenyances artístiques superiors a les universitàries”
  • Felicita el dissenyador valencià Héctor Serrano, professor d’esta escola, guardonat en els Premis Nacionals d’Innovació i Disseny en la modalitat ‘Trajectòria en Disseny’

El conseller d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha afirmat este divendres que l’educació artística superior “és una senya d’identitat pròpia i, com a tal, el Consell del president Carlos Mazón no escatimarà en esforços per a impulsar estes ensenyances”.

Rovira ha fet estes declaracions durant l’acte d’obertura del curs acadèmic 2024-25 de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD) que, amb 1.600 alumnes matriculats i 176 docents, és “un centre de referència, amb una trajectòria històrica que ha contribuït a la formació dels millors professionals del disseny del nostre país”.

Prèviament, el conseller ha firmat en el llibre d’honor de l’EASD, ja que es tracta de la primera vegada que un conseller assistix a la inauguració del curs acadèmic d’este centre d’ensenyances artístiques superiors.

En la seua intervenció, el conseller ha ressaltat la importància d’este curs, en el qual entra en vigor la nova normativa estatal que equipara l’estatus administratiu de les ensenyances artístiques superiors al del sistema universitari, “tal com li correspon”.

Així mateix, ha assenyalat que perquè esta nova regulació siga una realitat la llei “ha d’anar acompanyada del pressupost necessari per a convertir-les en una realitat” i ha afirmat que una de les tasques més importants del Consell  serà “exigir al Govern d’Espanya eixes línies pressupostàries”.

D’altra banda, Rovira ha repassat algunes de les novetats més importants que el Consell aplicarà durant el curs 2024-25 a les ensenyances artístiques i ha anunciat que, per primera vegada, “l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP) verificarà els graus i màsters d’estes ensenyances. A més, s’inicia un protocol de col·laboració amb l’AVAP perquè assessore i garantisca l’excel·lència del sistema d’educació artística superior sense necessitat de dependre de l’ANECA”.

Així mateix, ha recordat que, també per primera vegada, l’alumnat d’ensenyances artístiques superiors “es podrà beneficiar de les beques Manuela Solís, per a estudiants amb rendes molt baixes, dotades amb fins a 6.000 euros per persona, les quals es resoldran en els pròxims dies d’octubre”.

A estes se sumen les noves Beques GV-Talent, “per a reconéixer l’excel·lència acadèmica dels nostres estudiants”, tant dels centres integrats en l’ISEACV com a universitaris.

“Estes beques d’excel·lència estan dirigides a tots els estudiants de cada curs i de cada títol de grau en les ensenyances artístiques superiors, i s’equiparen finalment amb els estudiants universitaris valencians. Amb estes es pretén fomentar la cultura de l’esforç i superació per a enriquir la seua experiència acadèmica”, ha explicat.

Fòrum de debat de l’ISEACV

El conseller Rovira ha volgut també agrair en la seua intervenció la labor desenrotllada per l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques (ISEACV) i el “compromís i el treball de tota la comunitat educativa” que el conformen, gràcies al qual la Comunitat Valenciana “és un referent en la dignificació, preservació i impuls d’estes ensenyances en el conjunt d’Espanya”.

“El nostre model educatiu és admirat i emulat en altres comunitats -ha afirmat el conseller- i això no seria possible sense tots els que participen amb la seua professionalitat en estos centres”.

Rovira ha aprofitat per a felicitar el dissenyador valencià Héctor Serrano, professor d’esta escola, qui ha sigut guardonat en els Premis Nacionals d’Innovació i Disseny en la modalitat ‘Trajectòria en Disseny’. “Ell és un exemple del gran professorat del qual disposen els nostres alumnes d’este centre”.

Finament, ha anunciat que el pròxim mes de novembre l’ISEACV celebrarà a València un fòrum de debat “per a conéixer els reptes que tenim per davant” , el qual comptarà amb la participació d’experts tant autonòmics com nacionals i estarà dirigit al professorat dels centres ISEACV.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí