El Cicle Cambra al Palau 2024/25 comença hui amb una programació de 18 propostes, que abasten des de la música antiga i barroca fins a l’actualitat

0
95

  • La programació, que ha sigut presentada hui, oferix una cuidada selecció amb grans solistes internacionals, músics de l’OV i grups valencians

(En castellano, página 3) 

València, divendres 25 d’octubre de 2024

  • El cicle arranca esta vesprada amb un concert de música barroca, dirigit pel mestre britànic Paul Goodwin, que comptarà amb les interpretacions dels solistes Javier Barberá, trompeta, i Roberto Turlo, oboé, i la soprano Eugenia Burgoyne
  • Enguany es contemplen descomptes del 50% en les localitats per a jubilats, estudiants i joves, famílies nombroses i monoparentals, així com persones aturades de llarga duració

El cicle “Cambra al Palau” 2024-2025 arranca hui, amb un total de 18 programes que abasten des de la música antiga i barroca fins a l’actualitat, i que comptarà amb la presència de destacats solistes internacionals, músics i ensembles de l’Orquestra de València, i grups valencians. El director del Palau de la Música, Vicente Llimerá, han presentat este matí la nova edició del veterà cicle de l’auditori que, ha explicat “arranca amb el doble objectiu de continuar reforçant la música de cambra, tan necessària per al desenvolupament artístic dels músics de l’Orquestra de València, i d’oferir al nostre públic una programació de gran qualitat, que combina diverses agrupacions i músics valencians, amb solistes i conjunts internacionals de gran prestigi”.

La programació s’estendrà fins al pròxim 18 de juny a la Sala Rodrigo del Palau. El cicle arranca hui divendres, precisament amb els solistes Javier Barberá (trompeta) i Roberto Turlo (oboé), i amb la soprano Eugenia Burgoyne, que actuaran dirigits pel prestigiós mestre britànic Paul Goodwin, juntament amb professorat de l’Orquestra de València. Serà un concert basat en obres mestres barroques de Johann Sebastian Bach, Vivaldi i Telemann, i serà d’accés gratuït per al públic. 

Llimerá ha explicat que “volíem que la Sala Rodrigo es quedara xicoteta després de quatre anys de tancament, i ja en l’edició passada ho vam aconseguir, amb molts dels concerts plens i una gran assistència global”.

Destacats noms del panorama internacional

El cicle compta amb una abundant presència d’artistes internacionals. A més de l’esmentat Paul Goodwin, que actua hui, el cicle compta amb la presència confirmada del pianista Nikolai Lugansky, que no visitava el Palau des de 1994, i del violinista Nikita Boriso-Glebsky (serà l’1 desembre), que interpretaran sonates de Brahms, Prokófiev i Médtner.

Altres cites importants al voltant de la música barroca seran els del grup britànic Stile Antico (el 4 febrer), amb un programa centrat en Palestrina; o l’Akademie für Alte Musik Berlin, amb el violí i concertino Georg Kallweit i l’oboísta Xenia Löffler, que oferiran un programa basat en Johann Sebastian Bach (el 9 març). Així mateix, el cicle comptarà també amb el violinista armeni Sergey Khachatryan, acompanyat per la seua germana, la pianista Lusine Khachatryan (el 4 juny); i també estarà a la sala Rodrigo l’Orquestra Festival Strings Lucerne, amb l’oboísta Cristina Gómez Godoy (el 6 març).

Així mateix, formen part també del cicle destacats músics espanyols que triomfen a l’estranger com el pianista valencià Josu de Solaun qui interpretarà, junt amb el violinista Vicente Huerta, les 10 obres que conformen la titànica integral de les Sonates per a violí i piano de Beethoven (els dies 20 desembre de 2024, i 19 febrer i 15 maig de 2025). En este context, la violinista Leticia Moreno, el bandoneón Claudio Constantini, la contrabajista Uxia Martínez i el pianista Maten Porat oferiran el programa Bach in the jungle.

Solistes de l’Orquestra de València

Esta edició compta també amb la participació d’una cuidada selecció de solistes de l’Orquestra de València, que actuaran en diversos programes. A banda del concert inaugural de hui, ja esmentat, el pròxim 2 de març Nacho de Pau dirigirà un concert amb obres de Biber, Ives, i una estrena absoluta de Gómez Schneekloth i Stravinski. Unes setmanes després, l’11 d’abril, Paul McCreesh dirigirà un programa amb partitures de Mozart i Haydn. I l’oboísta i actual artista en residència François Leleux tancarà el cicle amb una convocatòria prevista per al 18 juny.

Quant a músics de la formació simfònica valenciana, a banda dels solistes esmentats per al concert de hui, Javier Barberá i Roberto Turlo, intervindran en el cicle com a solistes les i els violinistes Pilar Mor, Marta Bazantova i Manuel Segarra; la viola Eloïse Pinon; el contrabaix Francisco Roche; el clarinet David Martínez; el fagot Miguel Ángel Pérez; el trompeta Raúl Junquera; el trombó Rubén Toribio i el percussionista Lluis Osca, que prendran part dels programes “Música en color” (6 abril) i “Història d’un soldat” de Stravinski (10 maig).

La programació reserva també un ampli espai per als ensembles, grups i músics valencians, com Spanish Brass, que actuaran en el marc del seu 35 aniversari (el 20 novembre); el Quintet Cuesta (el 14 desembre) i La Dispersione, amb un repertori barroc centrat en peces de Scarlatti, Händel i Vivaldi (l’1 març). El gran recital de piano serà el 13 de febrer, i estarà protagonitzat per Antonio Galera, amb un variat programa integrat per composicions d’Albéniz, Francisco Coll, Asencio, Falla, Sánchez Benimeli i Ginastera.

Altres músics que participen en el cicle són els violoncel·listes David Apellániz i José Mor; el clarinet Luis Fernández Castelló i el pianista Carlos Apellániz. I ambién estaran la narradora Lara Salvador i Mª Carmen Ulldemolins, responsable d’audiovisual.

Descomptes per a jubilats i estudiants

Tots els programes començaran a les 19.30 hores, excepte els que se celebren en caps de setmana, que seran a les 19.00 hores. Els preus de les entrades als concerts seran de 10 i 20 euros. I com a novetat, enguany s’ha implementat la possibilitat d’un 50% de descompte en el preu de les localitats per a jubilats, estudiants entre 12 i 30 anys (ISIC), persones amb Carnet Jove entre 14 i 30 anys, famílies nombroses i monoparentals, així com a persones aturades de llarga duració. Per a això, serà necessari presentar físicament la documentació que acredite les circumstàncies de cada persona.

Disposem de material gràfic 

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, viernes 25 de octubre de 2024

El Ciclo Cambra al Palau 2024/25 comienza hoy con una programación de 18 propuestas, que abarcan desde la música antigua y barroca hasta la actualidad

  • La programación, que ha sido presentada hoy, ofrece una cuidada selección con grandes solistas internacionales, músicos de la OV y grupos valencianos
  • El ciclo arranca esta tarde con un concierto de música barroca, dirigido por el maestro británico Paul Goodwin, que contará con las interpretaciones de los solistas Javier Barberá, trompeta, y Roberto Turlo, oboe, y la soprano Eugenia Burgoyne
  • Este año se contemplan descuentos del 50% en las localidades para jubilados, estudiantes y jóvenes, familias numerosas y monoparentales, así como desempleados de larga duración

El ciclo “Cambra al Palau” 2024-2025 arranca hoy, con un total de 18 programas que abarcan desde la música antigua y barroca hasta la actualidad, y que contará con la presencia de destacados solistas internacionales, músicos y ensembles de la Orquesta de València, y grupos valencianos. El director del Palau de la Música, Vicente Llimerá, han presentado esta mañana la nueva edición del veterano ciclo del auditorio que, ha explicado “arranca con el doble objetivo de seguir reforzando la música de cámara, tan necesaria para el desarrollo artístico de los músicos de la Orquesta de València, y de ofrecer a nuestro público una programación de gran calidad, que combina diversas agrupaciones y músicos valencianos, con solistas y conjuntos internacionales de gran prestigio”.  

La programación se extenderá hasta el próximo 18 de junio en la Sala Rodrigo del Palau. El ciclo arranca hoy viernes, precisamente con los solistas Javier Barberá (trompeta) y Roberto Turlo (oboe), y con la soprano Eugenia Burgoyne, que actuarán dirigidos por el reconocido maestro británico Paul Goodwin, junto al profesorado de la Orquesta de València. Será un concierto basado en obras maestras barrocas de Johann Sebastian Bach, Vivaldi y Telemann, y será de acceso gratuito para el público. 

Llimerá ha explicado que “queríamos que la Sala Rodrigo se quedara pequeña tras cuatro años de cierre, y ya en la edición pasada lo conseguimos, con muchos de los conciertos llenos y una gran asistencia global”.

Destacados nombres del panorama internacional

El ciclo cuenta con una abundante presencia de artistas internacionales. Además del mencionado Paul Goodwin, que actúa hoy, el ciclo cuenta con la presencia confirmada del pianista Nikolai Lugansky, que no visitaba el Palau desde 1994, y del violinista Nikita Boriso-Glebsky (será el 1 diciembre), que interpretarán sonatas de Brahms, Prokófiev y Médtner.

Otras citas importantes en torno a la música barroca serán les del grupo británico Stile Antico (el 4 febrero), con un programa centrado en Palestrina; o la Akademie für Alte Musik Berlin, con el violín y concertino Georg Kallweit y la oboísta Xenia Löffler, que ofrecerán un programa basado en Johann Sebastian Bach (el 9 marzo). Asimismo, el ciclo contará también con el violinista armenio Sergey Khachatryan, acompañado por su hermana, la pianista Lusine Khachatryan (el 4 junio); y también estará en la sala Rodrigo la Orquesta Festival Strings Lucerne, con la oboísta Cristina Gómez Godoy (el 6 marzo).

Asimismo, forman parte también del ciclo destacados músicos españoles que triunfan en el extranjero como el pianista valenciano Josu de Solaun quien interpretará, junto al violinista Vicente Huerta, las 10 obras que conforman la titánica integral de las Sonatas para violín y piano de Beethoven (los días 20 diciembre de 2024, y 19 febrero y 15 mayo de 2025). En este contexto, la violinista Leticia Moreno, el bandoneón Claudio Constantini, la contrabajista Uxia Martínez y el pianista Matan Porat ofrecerán el programa Bach in the jungle.

Solistas de la Orquesta de València

Esta edición cuenta también con la participación de una cuidada selección de solistas de la Orquesta de València, que actuarán en diversos programas. Aparte del concierto inaugural de hoy, ya mencionado, el próximo 2 de marzo Nacho de Paz dirigirá un concierto con obras de Biber, Ives, y un estreno absoluto de Gómez Schneekloth y Stravinski. Unas semanas después, el 11 de abril, Paul McCreesh dirigirá un programa con partituras de Mozart y Haydn. Y el oboísta y actual artista en residencia François Leleux cerrará el ciclo con una convocatoria prevista para el 18 junio.

En cuanto a músicos de la formación sinfónica valenciana, aparte de los mencionados para el concierto de hoy Javier Barberá y Roberto Turlo, intervendrán en el ciclo como solistas las y los violinistas Pilar Mor, Marta Bazantova y Manuel Segarra; la viola Eloïse Pinon; el contrabajo Francisco Roche; el clarinete David Martínez; el fagot Miguel Ángel Pérez; el trompeta Raúl Junquera; el trombón Rubén Toribio y el percusionista Lluis Osca, que tomarán parte de los programas “Música en color” (6 abril) e “Historia de un soldado” de Stravinski (10 mayo).

La programación reserva también un amplio espacio para los ensembles, grupos y músicos valencianos, como Spanish Brass, que actuarán en el marco de su 35 aniversario (el 20 noviembre); el Quintet Cuesta (el 14 diciembre) y La Dispersione, con un repertorio barroco centrado en piezas de Scarlatti, Haendel y Vivaldi (el 1 marzo). El gran recital de piano será el 13 de febrero, y estará protagonizado por Antonio Galera, con un variado programa integrado por composiciones de Albéniz, Francisco Coll, Asencio, Falla, Sánchez Benimeli y Ginastera.

Otros músicos que participan en el ciclo son los violonchelistas David Apellániz y José Mor; el clarinete Luis Fernández Castelló y el pianista Carlos Apellániz. Y ambién estarán la narradora Lara Salvador y Mª Carmen Ulldemolins, responsable de audiovisual.

Descuentos para jubilados y estudiantes

Todos los programas comenzarán a las 19.30 horas, excepto los que se celebren en fines de semana, que serán a las 19.00 horas. Los precios de las entradas a los conciertos serán de 10 y 20 euros. Y como novedad, este año se ha implementado la posibilidad de un 50% de descuento en el precio de las localidades para jubilados, estudiantes entre 12 y 30 años (ISIC), personas con Carnet Jove entre 14 y 30 años, familias numerosas y monoparentales, así como desempleados de larga duración. Para ello, será necesario presentar físicamente la documentación que acredite las circunstancias de cada persona.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí