El Certamen Internacional de Bandes de Música arranca amb l’espectacle “Sonar València” i més de 350 músics  

0
213

  • Nou bandes de música de la ciutat i el grup Neopercusión obriran amb una proposta innovadora la 136 edició d’este festival que reunirà més de 3.200 músics i més de 40 bandes 
  • S’espera que prop de 15.000 persones assistisquen a este esdeveniment que se celebrarà del 13 al 21 de juliol en diversos llocs emblemàtics de la ciutat i en el Palau de la Música 

La plaça de l’Ajuntament de València acollirà este dissabte, 13 de juliol, a partir de les 20:30 hores l’acte inaugural del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” que, del 13 al 21 de juliol, convertirà a la ciutat en la capital mundial de la música de vent.

El grup Neopercusión juntament amb 350 músics de nou bandes de música de la Coordinadora de Societats Musicals de València oferiran “Sonar València. Paisatge Eco-sònic de la ciutat”, una proposta innovadora baix la direcció artística de Juanjo Guillem. En la primera part, es realitzarà la desconstrucció del pasdoble «València» del mestre Padilla, al mateix temps que les bandes desfilen des dels caps de carrer de la plaça fins a arribar a l’escenari on, per a finalitzar, interpretaran conjuntament amb Neopercusión tres obres d’Ishii, Aguirre i Guillem. 

L’endemà, el diumenge 14 a les 11:00 hores, se celebrarà en la plaça de l’Ajuntament, Teatre Principal i en el trajecte entre tots dos edificis, “Off-Certamen. Mascletà Simfònica”, una activitat organitzada per l’Institut Valencià de Cultura en la qual participaran les bandes juvenils de les societats que concursen en la Secció d’Honor del Certamen: Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, Va unir Musical de Llíria, Centre Instructiu Musical l’Harmònica de Buñol, Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i Societat Musical l’Artística de Buñol.

Les activitats continuaran al llarg de la setmana amb concerts, conferències i taules redones prèvies al concurs que, després de cinc anys, torna al Palau de la Música de València. 

El regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha subratllat que “enguany, per primera vegada, À Punt retransmetrà el certamen, en el qual, a més, es reconeixerà la figura de dos persones que han destacat per impulsar la música de vent i el mateix certamen com són el prestigiós director i compositor Salvador Chulià Hernández i, a títol pòstum, el periodista Octavio Hernández Bolín”.

En esta 136 edició participen 42 bandes, 21 en concurs, 4 convidades i 17 en actuacions prèvies, amb 3.175 músics i una previsió de públic assistent de prop de 15.000 persones. De les 42 bandes que participaren en el certamen 39 són europees, 34 de la Comunitat Valenciana i 5 de la resta de l’estat, així com 3 internacionals. Respecte a les 21 agrupacions que concursaran en les seccions Tercera, Segona, Primera i d’Honor, 15 són de la Comunitat Valenciana, 2 de Galícia, 1 de la comunitat autònoma de Madrid i 1 de Castella-la Manxa. A més, en el Certamen concursarà la banda simfònica de Colòmbia i una banda de Portugal.

Concurs

Per orde d’actuació, les bandes que participaran en el 136é CIBM es distribuïxen de la manera següent. En la Secció Tercera, que es realitzarà el 18 de juliol, concursaran la Banda Artístic Cultural de Montaverner (València); l’Associació Amics de la Música de Benifaió (València); la Societat Musical L’Esperança de Sant Vicent del Raspeig (Alacant); el Centre Estudi Musical d’Almàssera (València); i la Banda Simfònica Especial Escola de Formació Musical de Samacá (Colòmbia).

En la Secció Segona, que se celebrarà el 19 de juliol, competiran l’Agrupació Filharmònica Borrianenca (Castelló); la Societat Musical La Familiar de Benissanó (València); la Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra); l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Sedaví (València); l’Asociació Músic Cultural Banda de Música de Puertollano (Ciudad Real); i l’Asociació Cultural Banda de Música de Santádega (Orense).

El 20 de juliol, es durà a terme la Secció Primera en la qual participaran la Banda Marcial do Val (Portugal); la Societat Unió Musical i Artística de Sax (Alacant); el Centre Artístic Musical de Moncada (València); la Banda de Música de Getafe (Madrid); i la Va unir Protectora Musical de Vallada (València).

La Secció d’Honor se celebrarà el 21 de juliol i en ella concursaran l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castelló); la Banda Simfònica Va unir Musical de Llíria (València); el Centre Instructiu Musical L’Harmònica de Buñol (València); la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València); i la Societat Musical L’Artística de Buñol (València).

Les obres obligades per al concurs són: Cerulean Overture de Julio Domingo en la secció tercera, Sucro Oppidum de Javier Martínez Campos en la segona, Ceremonies d’Ellen Taaffe Zwilich en la primera i L’arbre Blanc de Pere Vicalet en la d’Honor.

Com a convidades mentre delibera el jurat en les diverses seccions actuaran 4 societats, 3 valencianes i 1 dels Estats Units: València Brass Ensemble en la tercera secció, El Cerrito High School Wind Symphony en la segona, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la primera i la Banda Simfònica Municipal de València, en la d’Honor.

Més informació en cibm-valencia.

     NOTA: Disposem de tall de veu 

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, viernes 12 de julio de 2024

 El Certamen Internacional de Bandas de Música arranca con el espectáculo “Sonar València” y más de 350 músicos

  • Nueve bandas de música de la ciudad y el grupo Neopercusión abrirán con una propuesta innovadora la 136 edición de este festival que reunirá a más de 3.200 músicos y más de 40 bandas 
  • Se espera que cerca de 15.000 personas asistan a este evento que se celebrará del 13 al 21 de julio en diversos lugares emblemáticos de la ciudad y en el Palau de la Música 

La plaza del Ayuntamiento de València acogerá este sábado, 13 de julio, a partir de las 20:30 horas el acto inaugural del Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de València” que, del 13 al 21 de julio, convertirá a la ciudad en la capital mundial de la música de viento.

El grupo Neopercusión junto con 350 músicos de nueve bandas de música de la Coordinadora de Sociedades Musicales de Valencia ofrecerán “Sonar València. Paisaje Eco-sónico de la ciudad”, una propuesta innovadora bajo la dirección artística de Juanjo Guillem. En la primera parte, se realizará la deconstrucción del pasodoble «València» del maestro Padilla, al tiempo que las bandas desfilan desde las bocacalles de la plaza hasta llegar al escenario donde, para finalizar, interpretarán conjuntamente con Neopercusión tres obras de Ishii, Aguirre y Guillem. 

Al día siguiente, el domingo 14 a las 11:00 horas, se celebrará en la plaza del Ayuntamiento, Teatro Principal y en el trayecto entre ambos edificios, “Off-Certamen. Mascletà Sinfónica”, una actividad organizada por el Instituto Valenciano de Cultura en la que participarán las bandas juveniles de las sociedades que concursan en la Sección de Honor del Certamen: Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, Unió Musical de Llíria, Centro Instructivo Musical la Armónica de Buñol, Sociedad Instructiva Unión Musical de Tavernes de la Valldigna y Sociedad Musical la Artística de Buñol.

Las actividades continuarán a lo largo de la semana con conciertos, conferencias y mesas redondas previas al concurso que, tras cinco años, vuelve al Palau de la Música de València. 

El concejal de Cultura, José Luis Moreno, ha subrayado que “este año, por primera vez,  À Punt retransmitirá el certamen, en el que, además, se reconocerá la figura de dos personas que han destacado por impulsar la música de viento y el propio certamen como son el prestigioso director y compositor Salvador Chulià Hernández y, a título póstumo, el periodista Octavio Hernández Bolín”.

En esta 136 edición participan 42 bandas, 21 en concurso, 4 invitadas y 17 en actuaciones previas, con 3.175 músicos y una previsión de público asistente de cerca de 15.000 personas. De las 42 bandas que participaran en el certamen 39 son europeas, 34 de la Comunidad Valenciana y 5 del resto del estado, así como 3 internacionales. Respecto a las 21 agrupaciones que concursarán en las secciones Tercera, Segunda, Primera y de Honor, 15 son de la Comunidad Valenciana, 2 de Galicia, 1 de la comunidad autónoma de Madrid y 1 de Castilla la Mancha. Además, en el Certamen concursará la banda sinfónica de Colombia y una banda de Portugal.

Concurso

Por orden de actuación, las bandas que participarán en el 136º CIBM se distribuyen de la siguiente manera. En la Sección Tercera, que se realizará el 18 de julio, concursarán la Banda Artístic Cultural de Montaverner (València); la Associació Amics de la Música de Benifaió (València); la Societat Musical La Esperanza de San Vicente del Raspeig (Alicante); el Centre Estudi Musical d’Almàssera (València); y la Banda Sinfónica Especial Escuela de Formación Musical de Samacá (Colombia).

En la Sección Segunda, que se celebrará el 19 de julio, competirán la Agrupació Filharmònica Borrianenca (Castellón); la Societat Musical La Familiar de Benissanó (València); la Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra); la Agrupació Musical Santa Cecilia de Sedaví (València); la Asociació Músic Cultural Banda de Música de Puertollano (Ciudad Real); y la Asociació Cultural Banda de Música de Santádega (Orense).

El 20 de julio, se llevará a cabo la Sección Primera en la que participarán la Banda Marcial do Vale (Portugal); la Societat Unió Musical y Artística de Sax (Alicante); el Centre Artístic Musical de Moncada (València); la Banda de Música de Getafe (Madrid); y la Unió Protectora Musical de Vallada (València).

La Sección de Honor se celebrará el 21 de julio y en ella concursarán el Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castellón); la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (València); el Centre Instructivo Musical La Armónica de Buñol (València); la Societat Instructiva Unión Musical de Tavernes de la Valldigna (València); y la Societat Musical La Artística de Buñol (València).

Las obras obligadas para el concurso son: Cerulean Overture de Julio Domingo en la sección tercera, Sucro Oppidum de Javier Martínez Campos en la segunda, Ceremonies de Ellen Taaffe Zwilich en la primera y L’arbre Blanc de Pere Vicalet en la de Honor.

Como invitadas mientras delibera el jurado en las diversas secciones actuarán 4 sociedades, 3 valencianas y 1 de los Estados Unidos: Valencia Brass Ensemble en la tercera sección, El Cerrito High School Wind Symphony en la segunda, la Joven Banda Sinfónica de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunitat Valenciana en la primera y la Banda Sinfónica Municipal de València, en la de Honor.

Más información en cibm-valencia.  

     NOTA: Disponemos de corte de voz 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí