Una vegada realitzada la presentació i inaugurat el 75 Aniversari, aquest dissabte a les 22.30h tenim un dels plats forts amb el concert extraordinari de la nostra Banda Simfònica, a la Plaça Major d’Ontinyent. Els nostres músics, amb el mestre Ramon Garcia i Soler al capdavant, desglossaran un exquisit programa que no deixarà indiferent ningú. La nit s’iniciarà amb el lliurament d’instruments als nous músics, protocol que no es va poder realitzar en Santa Cecilia 2020, suspesa a causa de la pandèmia.
El concert comptarà amb diverses sorpreses, pantalla gegant amb realització en directe i un programa amb entrevistes que serà retransmès online pel Facebook.
La Unió es presentarà amb quasi 100 músics en un concert que marcarà la data com uns dels esdeveniments culturals més importants de l’any a la ciutat d’Ontinyent.Escoltarem obres com «El nostre» de José María Ferrero, «Fontinens» de Camilo Pérez Laporta, el Intermedio de «La Boda de Luis Alonso» de Gerónimo Jiménez, la «Obertura Festiva» deXostakóvitx o la «Marxa Eslava» i la espectacular «Obertura 1812» de Txaikovski.
Però volem fer especial menció a una de les obres que marcarà un moment molt especial. Es tracta d’una marxa militar que va escriu-re el famossíssim compositor de sarsueles i fill de Villena, Ruperto Chapí, per a ser interpretada en una fastuosa desfilada militar en la boda del Rei Alfons XII amb la reina María Mercedes d’Orleans, el dia 29 de noviembre de 1879. Des d’aquell moment no s’ha tornat a interpretar, i les partitures i papers van quedar oblidades en un calaix durant més de 140 anys. Si no arriba a ser per la gran labor feta per Frederic Oriola i Mari Àngels Faus, no sabem si la «Marcha Heroica» s’hagués pogut tornar a escoltar al present o al futur. Ells són els qui van donar amb la partitura i van fer la primera transcripció de la mateixa, per a que després Ramon Garcia amb l’ajuda de Rubén Penadés (director i sots-director de la nostra Societat Musical) realitzaren alguns ajustos per tal d’adaptar-la a una plantilla de banda més estandarditzada. Ens trobem davant d’una joia musical que s’ha conservat intacta al pas dels segles, esperant que algú la tornés al lloc on correspon: al repertori habitual de les bandes de música. Tenim l’honor i la satisfacció de reestrenar aquesta obra en ple segle XXI com una exclusiva mundial.
Será també una nit de reencontre i celebració a la que assistiran presidents, directors i músics que han treballat en algun moment de la seua vida per a esta societat musical. Es comptarà amb la presència de diferefents estaments oficials, com l’Ajuntament d’Ontinyent o la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a banda de diverses institucions i associacions locals.